2008-11-04 12 浏览
2008.11.03(一) 再來生日飯 Happy Birthday to 哥哥今期主題是 "極品鱈場蟹 日式大放題",憑報張廣告優惠卷以 $175 享用 (原价$258)今次已是第四次到味房,整體食物不過不失,每次均有主題及優惠所以再來也不say no 先講主題菜,限量長蟹腳沒咸味及海水味,淡淡地伴特備汁液同食,汁咸咸地腳好好肉,一隻都幾滿足﹔北海道毛蟹玉子卷蛋味較突出﹔鱈場蟹捧天婦羅,暖烘烘超大蟹捧好味可惜粉醬厚薄點會更好食﹔日式唐揚蟹仔炸得乾身但唔脆口試試無妨。12款刺身當中點了有玻璃蝦﹑八爪魚﹑立魚﹑鮮帶子﹑三文魚﹑吞拿魚﹑北寄貝﹑魷魚等﹑中華沙津﹑八爪魚﹑螺肉等,全部沒特別的好或差﹔吃了一件北寄貝壽司飯偏大沒醋味,所以整餐本人只吃了一件壽司而已﹔再講點解D天婦羅都係咁厚粉既 (唔係粉底黎啵,洗乜咁厚啫 )記得以前沒有自助部份,現在,湯﹑熱葷﹑鐵板燒﹑沙津﹑甜品﹑雪糕等物要動身取,我較喜歡以往模式,感覺較高級。鐵板燒點了金菇牛肉卷及豚肉生薑燒,兩款都好掂,因即叫即煮熱辣辣又熱又夠味。五人 埋單 $1019 仲有兩粒草餅拎走

(唔係粉底黎啵,洗乜咁厚啫

五人 埋單 $1019 仲有兩粒草餅拎走
環境雅緻