2020-03-07 1000 浏览
係openrice search 左呢間餐廳,覺得價錢合理,食左半自助午餐,主菜自己揀,食左日式照燒牛肉漢堡配薯條,我個 friend 食左俄羅斯牛肉配白飯,個份量,味道同價錢都合比例,性價比高,覺得都唔錯,但當我去飲果個半自助餐的餐湯,當日是南瓜湯,竟然有燶味,其實是睇唔出,係飲落果下真係有燶味,我 friend 都覺得係。後來我同侍應講返呢件事,佢知道左但無處理。我諗最少起碼換返碗湯俾返我地,同時搵返個廚師試下煲湯,係咪真係煲燶左。如果係,就應該隨即換左佢。如果唔係,就應該同我地解釋返,係咩材料令到煲啺有呢種燶味,唔好當D客係傻仔。係今時今日經營環境困難下,都唔好得過且過。本來成個用餐都幾好,就係呢個煲燶左的南瓜湯成為整個半自助午餐的敗筆,真係俾錢都俾得唔暢快。
题外话/补充资料: 當日半自助午餐有85折,加一以原價計算。
2020-03-06