2006-01-25 6 浏览
有一段時間曾經常光顧這裡的自助晚餐, 後來轉移陣地去了Cafe Kool, 最近偶爾也會來一兩次. 昨天supplier請食lunch, 又來了這兒. 開始總是先由sashimi開始, 我只吃這裡的butter fish, 入口幾滑亦有質感的, 問廚師它的中文名稱, 他說廚房叫它做白TORO, 食完我都係唔知乜來.是日有芝士焗開邊龍蝦, 雖然芝士味欠奉, 但聊勝於無. 1點後龍蝦換了釀蟹蓋, 吸引力大減. 另外, 烤蚊型扇具, 魷魚鬚和雞肉串, 就同晚上差不多. 同事對一小盅的菜膽雞湯最有興趣, 一喝就3盅. 食物如地方細細一樣, 選擇不多. 作為自助午餐來說其實也算足夠, 不過個人覺得晚餐其實分別不大, 所以平一半的午餐, 當然抵好多. 昨天其實還有我至愛的粥麵, 但因為唔覺得酒店的粥麵會比街外廿蚊碗的好味, 所以就沒有吃了. 早前因吃得太多蠔而至腸胃炎要打針, 針口位依家仲痛. 目前仍在戒蠔中, 所以暫時1隻都不會吃. 是日吃的最多的, 應該是白汁煙肉意粉和芝士&克力架, 仲有雪糕^^