2012-06-26 262 浏览
26th June, 2012 见到依间评分唔错, 又经过鲗鱼涌于是同朋友去食个lunch地点上都几近太古坊, 但可能因为系街市附近所以比教少人行过去, 12:20 一去到就已经有位, 收银店员一见到有人系出面就好有礼貌问几多位因为lunch 时间, 都要同其他人share 台坐, 入面环境都算舒服干净因为第一次入去食, 见到有个2人餐$78 几抵咁, 有上海汤包, 蒸素菜饺 同大卤拉面, 再送两杯山渣茶 (但点餐时店员话可以免费转豆浆都得)等左阵我谂大慨2,3 分钟大卤拉面 同我地叫既豆浆同山渣茶就黎左一黎到已经有阵好香既麻油味上面相片系我地忍唔住食左一每人一碗后既情况, d料都好多, 拉面好滑几有咬劲, 个汤几清几好饮, 食哂d面d汤汁都比我当汤入埋, 我朋友话个汤似碗仔翅既汤?!当食到一半度 上海汤包同 蒸素菜饺都一齐黎豆浆就都饮到有豆味 (本人钟意有d豆味既豆浆) 够冻甜味岩岩好山渣茶就真系有d淡, 好似沟水咁, 同埋好似唔够冻蒸素菜饺 几得意, 咬落去几软, 食到有波菜味咁上海汤包听讲系招牌黎, 的确几好味, 皮都几通透, 可能因为够新鲜夹起佢果阵都冇话会穿左流走哂d肉汁
26th June, 2012

见到依间评分唔错, 又经过鲗鱼涌于是同朋友去食个lunch

大卤拉面
一黎到已经有阵好香既麻油味

当食到一半度 上海汤包同 蒸素菜饺都一齐黎

山渣茶就真系有d淡, 好似沟水咁, 同埋好似唔够冻
蒸素菜饺
蒸素菜饺 几得意, 咬落去几软, 食到有波菜味咁
上海汤包

但咬落去冇想像中咁多肉汁, 整体黎讲都算好食
题外话/补充资料: 提外话, 系果头工作系度食lunch 都唔错, 我见有几多种类客饭选择, 都系$32
2012-06-26
大卤拉面