2008-12-19
今日lunch又同tamama去食佢嘅家鄉菜(即泰國)~ 佢更係話好啦~中午有三款午餐加四款特餐選擇~不過印象中平時經過睇下日日都係個幾樣~經一輪商議後~我叫左乾炒咖哩雞肉河,tama就要左泰式豬頸肉炒粉絲~先黎炒粉絲,都叫有少少泰式風味~炒得都幾乾身~不過略嫌粉絲炒得碎左d~豬頸肉我相信係炸過先用來炒的~呢點有d似泰國嘅做法~味道ok~不過唔係好大碟片跟住就係炒河~河粉是用上一塊塊嘅粗河粉~都係泰國嘅style~而且很有鑊氣~可惜嘅係雞肉係超級普通~而所謂嘅咖哩炒河又無咩咖哩味! 配料有所不足!午餐送一杯汽水~ 三十蚊一位~又幾抵嘅~加八蚊有特飲~梗係唔加啦~唔敢做白老鼠整體來講幾有泰國風味~不過份量同味道就略遜同街嘅新曼谷一籌~