尖沙咀棉登径嘅日式餐厅N.28 Teppanyaki🇯🇵主打铁板烧 餐厅内环境高级有格调 唔好以为铁板烧一定好贵 佢哋嘅午市精选套餐由$148-$238🍽️同样可以坐喺bar枱位 睇住师傅烹调到摆盘 再慢慢食 双重享受呢😌套餐包埋沙律/汤/饭同甜品 当日嘅鲷鱼汤好鲜甜😍ꕥ 安格斯牛扒伴法国羊肚菌汁师传会先询问牛扒要几成熟 再睇住佢煮 今次呢位女师传都功架十足👩🏻‍🍳我哋request mediun well 熟度刚好 牛味本身都够浓 点少少盐已经好正🧂伴碟仲有几款调味 羊肚菌汁有独特香气 鲜香浓郁 而我最钟意昆布盐再加蒜片同牛一齐食 好有层次感🧄ꕥ 香煎铁板大虾配加拿大银鳕鱼两款都好新鲜 虾肉质感爽弹 配嘅酱汁带微微酸甜味 好夹🦐银鳕鱼一直系我嘅favourite 肉质嫩滑 充满鱼油香 师傅仲将鱼皮煎到脆卜卜🐟如果再大件啲就好啦😆食完主菜后 仲有绿茶雪糕🍧绿茶同奶香味相融合 质感都好滑㗎呢度嘅店员都好nice👍🏻由入座都离开都好helpful 每样嘢无论餐牌/菜式等等 都会详细介绍

套餐包埋沙律/汤/饭同甜品 当日嘅鲷鱼汤好鲜甜😍

ꕥ 安格斯牛扒伴法国羊肚菌汁