《周末放松二人餐》包括指定刺身、指定卷物、定食 (任选两个)、甜品两份当日有个老友见工成功咗,就即兴约佢去食lunch,当贺下佢 🥳黑木亭居酒屋真系好多选择呢!星期一至日都好,午市都好多套餐俾大家选择 😮难怪连平日午市都满哂座啦 🤩好似我今次去咁,见二人餐做特价,每人都系2百零松d埋单,已经食到饱饱lu 😋❤️套餐包括如下:🐟 指定刺身:三点刺身盛(三文鱼二切、油甘鱼二切、八爪鱼二切)味道鲜甜,刺身厚切嘅 👍🍘 指定卷物:鳗鱼牛蒡炸虾卷先赞一下,第一眼望到呢碟,觉得师傅手势做得好,因为睇落好足料 👀 第二系一睇就知佢卷得够实净,唔系松散!👏😀卷物面头系烧鳗鱼切,卷住厚肉嘅炸虾卷、劲量肉松及牛蒡!鳗鱼薄切又滑同几香,炸虾卷佢系落2大条去卷,所以咁厚身😃👍 要趁热食啊!咬落去脆口,虾肉好鲜又弹牙呢!配埋肉松几特别,成个卷物食落咸香,口感层次丰富 ❤️定食方面有成十几款,真系睇到有选择困难症架 😆🍱 角切刺身丼俾劲多鱼生!😍 摆盘又靓同足料!八爪鱼、吞拿鱼、蟹籽、鱼籽、三文鱼、油甘鱼、蛋丝,仲有大大只嘅牡丹虾 🦐唔系求其俾两三款刺身就算架㖞 😮👍饭都多,但都唔及刺身多!所以同个friend轮流添
《周末放松二人餐》
包括指定刺身、指定卷物、定食 (任选两个)、甜品两份

黑木亭居酒屋真系好多选择呢!
星期一至日都好,午市都好多套餐俾大家选择 😮
难怪连平日午市都满哂座啦 🤩

套餐包括如下:

🐟 指定刺身:三点刺身
(三文鱼二切、油甘鱼二切、八爪鱼二切)

三点刺身盛

味道鲜甜,刺身厚切嘅 👍

🍘 指定卷物:鳗鱼牛蒡炸虾卷
鳗鱼牛蒡炸虾卷

卷物面头系烧鳗鱼切,卷住厚肉嘅炸虾卷、劲量肉松及牛蒡!

定食方面有成十几款,真系睇到有选择困难症架 😆

🍱 角切刺身
角切刺身丼

俾劲多鱼生!😍 摆盘又靓同足料!
唔系求其俾两三款刺身就算架㖞 😮👍
饭都多,但都唔及刺身多!
所以同个friend轮流添果阵,每啖都食到刺身 😃
刺身真系好鲜甜 😋❤️ 赞!

🍜 黑松露忌廉石锅乌冬 配 吉列猪扒
黑松露忌廉石锅乌冬 配 吉列猪扒定食

其实同朋友食咗个饭同卷物都饱咗一半有多 🤭
嚟呢个乌冬果阵我都O咗咀 😮
都好大碗啊!因为系用石锅,送嚟果阵个汤系滚住,十分吸引 🤤
黑松露忌廉汤底好浓郁!乌冬索哂忌廉汤汁好滋味 😋
吉列猪扒

吉列猪扒冇落好多粉浆去炸,外皮炸得够脆,猪扒几嫰冇乜油腻感觉 👍😀

🍨 甜品:雪球2客 (曲奇味 / 芒果味)

两客都系曲奇味。
味道一般吧,比我想像中淡味一些。

下次嚟,想再去试下其他嘅午市定食套餐,
凡惠顾任何午市套餐,可以免费自助沙律吧、小食及面豉汤,即系日式 semi-buffet lunch㖞 😍
见劲多人食啰,好吸引呀 🔥

2023-04-24
用餐时段