Cambo ขุนทอง (The ONE)

2021-07-01 4222 浏览
今日出嚟尖沙咀做嘢顺便就同同事嚟帮衬吓呢间Cambo。平日午市套餐价钱经济实惠,以佢嘅地段同埋餐厅质素嚟讲其实绝对系超值。首先叫个泰式沙律开心share,泰式酸辣腌猪颈肉酸酸辣辣,再加埋新鲜嘅洋葱丝、萝卜丝等新鲜蔬菜一齐食,非常清新。冬阴大虾汤粉总共有三只大虾,而且虾身已经去咗壳,方便我呢个懒人,配合小辣嘅冬阴功汤底,真系越食越开胃!串烧沙嗲配泰式炒饭呢个套餐真心正!串烧沙嗲分别系猪、牛、鸡各一串,每串都仍保持住原有嘅肉汁唔会太干身,烧得又够香口,而且肉嘅厚度适中,口感一流。而我更加欣赏嘅就系呢碗泰式炒饭,带点微辣嘅炒饭就咁食都已经非常出色,配埋串烧就更加冇得弹。我最钟意食青咖喱,所以仲拣咗泰式青咖喱软壳蟹锅配法包。青咖喱用一个小火炉烘住保持温度,包你食嘅时候仲系咁新鲜,入面仲有青豆、茄子等配菜,用嚟点法包真系食到舔舔脷。而且佢嘅软壳蟹系分开上碟,食嘅时候先点青咖喱汁,完全唔会影响软壳蟹嘅质素,而且仲有咖喱嘅最佳伴侣,即系薯仔,饱肚又满足。跟餐嘅柠檬茶超大杯又够冻,食完辣野饮番啖冻柠茶真系无懈可击!
今日出嚟尖沙咀做嘢顺便就同同事嚟帮衬吓呢间Cambo。
泰式酸辣腌猪颈肉
冬荫大虾汤粉
串烧沙嗲配泰式炒饭呢个套餐真心正!
串烧沙嗲配泰式炒饭
我最钟意食青咖喱,所以仲拣咗泰式青咖喱软壳蟹锅配法包
泰式青咖喱软壳蟹锅配法包
串烧沙嗲配泰式炒饭