早前同男友心血来潮,想去吃烧肉,我地就去左尖沙咀呢间楼上铺,任饮任食日本烧肉,午市来果然人流不多,计埋我地只有3-4枱,所以跟单都跟得十分足,而且上菜速度都几快!价钱都几合理,而且地理位置好方便,近MTR附近!坐下来枱上都有教大家点去烧肉,等大家烧得好味D~这里的格局报置就好日式,一卡卡座位,座位之间都好宽敞~而每个炉上面都有独立的抽风系统,所以入到餐厅内都唔觉得太大烟,抽风系统不错!这里比较环保,点菜都是用电子平板电脑,想食咩睇下就一目了然,仲有图片在旁,好岩外国游客唔识中英文都可以点!呢度唔止有烧肉,还有刺身、小食、野菜、海鲜、炸物、寿司等各式日式料理等,总有一款合你心意!呢度真系可以一次过满足你食多款食物的愿望~衬烧肉未开始,我地就先叫左少少可以即食的炸物,炸粉都唔会太多,好香脆,即叫即炸好新鲜,唯一一点炸虾有点欠缺鲜味!吃烧肉比较热气,可以食返D沙律中和一下,这客和风沙律好好味,上面混有沙律酱,惹味开胃,口感十足,我跟男友都encore多一碟tim!辣味螺肉是我每次来放题都必吃的,螺肉爽口弹牙,唔会太辣!之后叫左少少刺身食,刺身整体是不错,不过每件都比较细小,如果唔够就可以自己

价钱都几合理,而且地理位置好方便,近MTR附近!

坐下来枱上都有教大家点去烧肉,等大家烧得好味D~

这里的格局报置就好日式,一卡卡座位,座位之间都好宽敞~

呢度真系可以一次过满足你食多款食物的愿望~

辣味螺肉是我每次来放题都必吃的,螺肉爽口弹牙,唔会太辣!

之后叫左少少刺身食,刺身整体是不错,不过每件都比较细小,如果唔够就可以自己再点~
三文鱼刺身比较鲜味,有三文鱼味,肉质好嫩滑!正!

和牛寿司几特别,所以就点左黎试下,上面的酱味几惹味,牛肉比较薄身,不错,不过都系唔好食太多寿司,但有饭粒会比较饱肚!哈哈!

之后就开始重点烧肉时间来了~

而我们就觉得牛舌、牛柳粒、牛肩肉比较出色,牛味香浓,只要烧得好,肉质就唔会太粗糙,不错!
这款牛肩肉易咬,同比较薄身,不错!而牛舌口感就比较爽口,牛味够!

牛油栗米可以直按放上炉上烧,可以拎上黎小心铁兜热,甜甜的栗米加上牛油实在系正~

之后点解清酒煮蚬,原来一小杯只有2小只,熟起上来蚬肉只余上丁点肉比较失望,但它的清酒汤底是不错的,不会太咸!

最后点左个海带味噌沙汁,都几清唔会好咸,海带可以减去烧肉的油腻感~

而午餐饮品都未是任饮的,接人头计一人一罐!

最后一人仲有一杯MOVENPICK雪糕,正呀!我觉得午市黎食都几抵食!下次再来!