2004-12-19 36 浏览
比個客由9點dum到11點至走得, 心情極差. 老公話食火窩tum 返我, 馬上由灣仔飛的士去九龍城.去到已有手切牛肉, 駝鳥肉, 生菜, 吊筒等在檯面, 四寶丸, 伊麵已經入哂爐. 驚喜一「炸鱔皮」, 絕不是普通炸門鱔魚皮, 連骨炸成一大球, 浸一浸就食得, 脆到呢~ 驚喜二「蠟味飯」, 飯爽肉甜. 原本想食埋打冷, 後來還是見好就收, 下次先. 食到尾聲, 當我將一片60%脂肪的牛肉放入口中, 煙UN的膏加上充滿牛味的牛肉...是我全日最開心的事.今次唔係食左好多野, 埋單時好似比想像中貴左, 但阿叔一定話佢有check單(手寫), 所以大家去方榮記時記住自己mark數, 唔怕被人計多左.