2016-04-12 1568 浏览
八幡屋今次又來食放題,之前都食過一次,感覺唔錯,今次一於約朋友再嚟食。好彩一早book左位,因為一嚟到,門口已經塞滿人,大家要來記住記住要卜位。一坐低,朋友已經急不及待狂點食物,我叫佢冷靜少少,唔好嚇親人呀嘛。記得之前來食,放題紙上的食物選擇好多,今次來好似仲多咗啲選擇,令人仲興奮。 刺身終於都黎啦,我哋叫咗三文魚刺身、甜蝦刺身、虎蝦刺身、同埋八爪魚刺身。刺身盤都擺得幾靚,我朋友最鍾意食八爪魚刺身,佢話味道都幾新鮮,而且好有咬口,佢食完之後狂encore。而我就最鍾意食甜蝦刺身,因為覺得味道都幾新鮮,一啲都唔梅。 我最期待嘅壽司都上枱了,我哋叫咗黑松露油金魚壽司、火炙左口魚裙邊壽司同埋胡麻三文魚火炙壽司。我最鍾意食火炙左口魚裙邊壽司,因為最鍾意佢果種入口即溶,魚油味重嘅感覺,真係好香好香,估唔到呢度有得任食,開心死我。 之後嘅食物都陸續上枱,有鹽燒雞翼同埋燒多春魚,鹽燒雞翼都幾好食,調味啱啱好,雞翼又唔會太乾,仲有啲肉汁咇出嚟。 豚肉生姜燒呢碟豚肉生姜燒勁大份,炒得好夠味,豚肉分量多,亦有唔少洋蔥,夾埋好好食,醬汁調味啱啱
八幡屋

刺身終於都黎啦,我哋叫咗三文魚刺身、甜蝦刺身、虎蝦刺身、同埋八爪魚刺身刺身盤都擺得幾靚,我朋友最鍾意食八爪魚刺身,佢話味道都幾新鮮,而且好有咬口,佢食完之後狂encore。而我就最鍾意食甜蝦刺身,因為覺得味道都幾新鮮,一啲都唔梅。
豚肉生姜燒

呢碟豚肉生姜燒勁大份,炒得好夠味,豚肉分量多,亦有唔少洋蔥,夾埋好好食,醬汁調味啱啱好,夠晒惹味。
最想講嘅一定係鹽燒牛舌,餐廳落咗鹽同埋黑椒佢調味,調味啱啱好,唔會過鹹,牛舌又唔會燒到老晒,真係好好食,今次到我狂encore。
櫻花水信玄餅

其實上次都有食過,不過我朋友未食過水信玄餅,覺得好新奇所以佢叫左黎試吓,不過呢個甜品透明真係好得意,加上焦糖醬,味道甜甜地都幾特別,裏面仲有一朵小櫻花,感覺好幽香。
2016-04-11