2025-04-07
觀塘嘅辣蟹莊最近搬咗去新店,變成咗海鮮愛好者嘅新寵。我約咗幾個朋友今晚去食飯,正好遇到佢哋嘅優惠,真係超值!我哋嗰晚點咗花雕蛋白蒸蟹、脆皮咕嚕肉、小炒王,仲有幾款點心,每樣都令人食到唔想停口!辣蟹莊推出咗個好誇張嘅「十蟹挑戰」,真係好吸引!如果你一次過食十隻蟹,每隻都有折扣,食到第十隻仲可以免費送你一隻,完全合乎「食蟹」嘅精神!而且蟹嘅烹調方法真係多樣化,有避風塘炒蟹、黑白胡椒蟹、花雕香檸醉蟹等等,十款唔同風味,滿足各種口味需求。我同朋友就叫咗花雕蛋白蒸蟹,蟹肉新鮮得不得了,蒸得啱啱好,完全冇腥味,加上花雕酒嘅香氣,真係一流!蛋白令蟹肉更加滑,食嘅時候配埋剁碎嘅香蔥,完美!每一口食落都細膩得嚟,真係忍唔住一口接一口。而脆皮咕嚕肉就係另一道經典,外層脆脆嘅,加上酸甜醬汁,肉質又嫩滑,每一口都令人驚喜!特別係朋友們都超鐘意,話呢道菜大人小朋友都會鍾意。而小炒王亦係下飯嘅好選擇,各種蔬菜齊齊上,令整張餐桌色彩繽紛,真係好誘人。除此之外,我哋仲叫咗上湯澳洲龍蝦,真係今晚嘅MVP啊!呢隻龍蝦汁濃味美,肉質鮮甜,每一口都係享受!都可以話係一種超級享受,加埋其他菜式,真係食到飽又滿足!如果你仲未試過
如果你仲未試過觀塘嘅辣蟹莊,快啲約埋朋友一齊去享受一番啦!