2011-09-09
我都想幫親好耐架啦,可惜位置在真不就腳的大坑, 天氣熱行入去不太爽於是拖到了有些微秋意行入去食個痛快!店細細但係抽油煙抽得好,無一身油煙味, 但係好應聲一人一句就好嘈, 人多可以入房仔, 6個人都ok!Menu用左Yen價表示十算計, 真係想問係吾係真係跟匯率? 呵呵~~~不過今次兩個人去, 大男人真係多多都吾夠掃, 所以算食大左!食左...1)辣明太子沙甸,2)雞軟骨棒,3)雞皮,4)海膽福袋,5)鳝,6)鵝肝釀雞亦,7)羊架,8)長蔥,9)粟米,10)龍蝦沙律,11)牛舌,12)雞肉,13)豬肉生薑& 飲左一支該店自製清酒,桂花味!可以話全部都燒得好好! 係熱d 同再多少少焦香就係Perfect!重點係辣明太子沙甸, 因為第一次只點了一條, 發現原來要一人一條才可滿足架, 轉頭賣晒啦! 無得返叮 雞軟骨棒燒既功夫相比其他好! 外面焦香內面都係肉汁, 加埋紫菜, 一半點溫泉蛋食, 食完串雞軟骨棒再清埋個蛋, 好絕!雞皮比薯片更脆, 叻在係一大片! 你望上去跟本就知燒到乾身油份無晒, 我一個人返叮多一塊~福袋的袋係用蛋皮做既, 燒得好香, 入面係半熟既蛋白加上好多海膽, 個口盡情一啖食
& 飲左一支該店自製清酒,桂花味!
福袋的袋係用蛋皮做既, 燒得好香, 入面係半熟既蛋白加上好多海膽, 個口盡情一啖食晒佢係超滿足既!!!
羊架6成熟左右及牛舌好厚好軟好多汁! 又係差dd焦! 吾係因為想試多其他串燒, 一定會返叮!
龍蝦沙律,童叟無欺, 係實實在在的啖啖肉!
唯有兩點係一般左d!係...
清酒, 點餐前送的一杯鳳梨清酒, 好濃郁鳳梨不太甜, 但係點左桂花就吾係好覺有桂花香!
鵝肝釀雞亦, 本身要整都好考功夫, 雞亦ok既但係包住左既鵝肝無直接燒到, 變成鵝油而好騷既雞亦~ 要點好多白味增呢~
其餘的蔥, 粟米, 豬肉生薑都係水準之上只係以上的太吸引!
希望下次去Keep 住或更好啦! 因為平時如果吾為食係叫個烏冬/冷麵係可以經濟d 既, 不過一次半次吾好成日計住的確好爽!