2015-08-06 2336 浏览
喺上環開完會,周圍search下附近有咩美食,搵到呢間食pizza & burgar,見到門口內裏裝修好似幾好,見個鬼仔waiter 幾靚仔就入咗去試一試。由於唔係太肚餓,我哋兩個人叫咗一碟凱撒沙律、和牛漢堡包 No.2、雲呢拿奶昔share。雲呢拿奶昔很香滑,不太甜,幾好,面上的cream略嫌太多氣泡,若是新鮮打出來的cream便完美。凱撒沙律正常,菜新鮮,沙律醬與菜比例剛好,用上上剩芝士。我哋叫咗個no.2 burgar, 上菜時是用砧板上,賣相特別,令人很有食慾^_^我哋切開左一半share。麵包新鮮鬆脆,包上的芝麻烤得微燶,很正!半生熟的免治和牛很鮮,幾乎沒有放任何調味料,只放了少許鹽吊味,味道讚呀!半生熟亦不會血淋淋,加上芝士,很有驚喜!微甜的菠蘿中和了和牛的油脂,一口吃,感覺不會肥膩亦很夾。這間餐廳雖然細細,位置隱蔽,但食物質素很高!看得出廚師用心,老闆選材用心,價錢正常,一定還會再來!

凱撒沙律正常,菜新鮮,沙律醬與菜比例剛好,用上上剩芝士。

2015-08-05