今日朋友約我去北角健康邨紅星餐廳午餐,佢話因為好食抵食,所以當左係飯堂。下午一時去到,餐廳已有很多客人,也有不少附近上班的人來買外賣。主菜選擇有15款,價錢豐儉由人,可以加配沙律,餐湯,飲品和甜品。主菜我揀了鐵板法式羊扒配腰果芥末醬和迷迭香蒜蓉汁跟薯蓉,朋友選了店推介的牛面珠墩肉配意粉。凱撒沙律大份,清新開胃,上面啲parmesan cheese香濃好味。餐湯足料濃郁好味道,還有香軟的甜餐飽,真好!羊扒揀7成熟火喉控制啱哂我地心水,用錫紙包住骨頭方便吃,有三大件,肉質靚夠味道,羊扒上的果仁香脆有畫龍點晴嘅效果,薯蓉香滑,有水準!牛面豬燉肉真係值得一試,肥瘦得宜,淋滑肉味濃,充滿骨膠原,經濟實惠,啲汁撈意粉或飯都正。食埋香滑的芝士蛋糕和享用埋凍檸茶/凍奶茶,好滿足。餐廳環境有情調,店內播放悅耳英文歌,令人享受美食之餘,心情愉快輕鬆,充電後工作都有效率些。餐廳服務貼心有效率,讚。主餐牌於1:45pm後入座並於6pm前離座有8折,外賣自取也有8折。

餐湯足料濃郁好味道,還有香軟的甜餐飽,真好!

食埋香滑的芝士蛋糕和享用埋凍檸茶/凍奶茶,好滿足。

餐廳服務貼心有效率,讚。