2025-07-26 101 浏览
環境精緻,餐廳嘅裝修帶有濃厚嘅中國宮廷風格,令人一入到去就有種置身於古典時代嘅儀式感。每一個角落都設計得好雅致,特別適合打卡留念。而且還特意選用龍紋鍋,配搭得宜,滿滿的儀式感!食物方面,佢哋提供嘅湯底味道非常濃郁,原來是大廚特製熬煮,我試咗花膠筒雞湯鍋,湯底鮮香,讓我感受到食材嘅原汁原味。而且,佢哋堅持手工製作餃子同手打丸,食落去口感滑溜,非常足料。另一個湯底叫左鮮帶子冬瓜湯鍋,湯底清甜,口感非常清新,冬瓜本身嘅清甜味同帶子嘅鮮味完美結合,我都飲到係咁加湯。牛肉方面,佢哋選用本地牛,老闆教我將肉浸入牛奶中30秒後再放入鍋煮,結果牛肉原來會變得滑嫩,口感令人驚喜。而且,搭配即炸的響鈴更係一絕,裡面加咗鹹蛋黃,香味撲鼻,令人一口接一口。