2024-03-28 141 浏览
一场嚟到北角就试吓bookmark左嘅渣华茶冰厅,平日午市时间需要排队,等齐人先可以入座,可见几受街坊欢迎。座位都逼夹,上菜好快。一场嚟到梗系要试吓名物沙嗲牛肉汤面。💜特餐 $46包饮品特餐有沙嗲牛肉汤通粉(可以转面)、煎双蛋、牛角包🥐。我转左沙嗲牛面,一食真系返唔到转头,沙嗲汁非常惹味,食落沙嗲味浓郁,系偏向重花生味𠮶种,啱晒我呢啲重口味人士,成件事真系好得。牛肉大大块,嫩滑,个面唔会太淋或太硬,好挂汁,呢个沙嗲牛可以排我心中前三位置,真系食过返寻味!煎太阳蛋对我嚟讲生熟刚好,可惜是牛角包系败笔之处,因为系又冻又硬。听闻其他午餐都唔错,有机会再嚟。🍴整体评价:✅特餐CP值高✅沙嗲牛食过返寻味💰人均消费$50❌牛角包系冻嘅

💜特餐 $46包饮品

❌牛角包系冻嘅
沙嗲牛汤面
牛角色+煎双蛋

等候时间
10 分钟 (堂食)
沙嗲牛汤面