2022-12-18
北角匯2樓一出lift有一間唔顯眼嘅法式餐廳,晚餐又想食西餐就決定嚟呢度👏🏻原來餐廳嘅法國總店仲連續15年米芝蓮星級餐廳🔥🔥誤打誤撞又有驚喜喎!餐包係用咗自家製嘅洋蔥銀魚柳蛋黃醬🥚🐟勁好食!麵包熱辣辣,配上蛋黃醬,好開胃🥖🥖周打蜆湯🍲必叫!千祈唔好以為佢係一碗普通嘅餐湯🫡絕對係食過最足料嘅周打蜆湯,滿滿既食材包括有幾隻鮮甜大蜆、紅蘿蔔、西芹、薯仔、蕃茄、洋蔥等😝😝啱晒勁鍾意飲湯嘅我🥰🥰巴馬火腿配哈蜜瓜沙律🥗🥓🍈大大片Parma Ham肉質柔軟🤩味道唔會太強烈,配哈密瓜食真係一流,沙律菜都好新鮮🥬🥒🌽黑松露忌廉帶子及鮮蝦意大利飯🌊🦐上碟就聞到濃濃嘅黑松露香味,特別想講吓呢個意大利飯每粒飯都好掛汁🤤🤤而且口感好豐富,包括左有青瓜粒、蘑菇粒、翠玉瓜,加添左意大利飯嘅層次感,香煎大蝦同帶子都有少少燶邊,更具香味🙊香烤肉眼扒配薯條及小甘筍🥩🍟牛扒五成熟,表面煎得香脆,切開仍然係粉紅色嘅嫩肉,牛味極濃,薯條係另上嘅一大碟,啱晒我哋薯條控🍟🍟🍟