2018-04-12 112 浏览
一直都好憧憬去北海道依家就食北海道 ge 名物湯咖哩頂住檔先 依間餐廳 ge 風格簡約牆上 ge 壁畫, 黑板上關於北海道 ge 資訊等等..都令依道好有日本小店 feel 呢Set Dinner 有齊沙律, 白飯同飲品而且有好多用 o左日本食材 ge 選擇 跟餐 ge 薯仔沙律份量都唔少呢圓圓一球 ge 賣相好可愛 ar薯仔同 d 沙律菜都好好食~另外點 o左個 Mushroom Saladmushroom 幾爽又多汁, 加上黑醋 ge dressing 好清新今次 ge 主角就係依個湯咖哩 la~湯咖哩 ge 質感真係有 d 似湯, 同杰身 ge 咖哩好唔同 ga而且仲會加好多蔬果落去煮, 非常豐富豚肉都好味, 肉質好滑餐飲我就揀 o左 Haskap Soda其實我唔知係咩 o黎 ga, 所以請教 o左店員, haha原來 haskap 係有 d 似 berry, 係北海道 ge 特產果實飲落我覺得冇 berry o甘酸, 更加好味sliced beef steak 係配酸汁, 送飯都好 o岩食伴碟 ge 蔬果係超級鮮甜!第一次覺得珍珠筍係 o甘爽甜好食 ga!我諗應該係日本貨呢是
一直都好憧憬去北海道
依家就食北海道 ge 名物湯咖哩頂住檔先

依間餐廳 ge 風格簡約
牆上 ge 壁畫, 黑板上關於北海道 ge 資訊等等..
都令依道好有日本小店 feel 呢

Set Dinner 有齊沙律, 白飯同飲品
而且有好多用 o左日本食材 ge 選擇

跟餐 ge 薯仔沙律份量都唔少呢
圓圓一球 ge 賣相好可愛 ar
薯仔同 d 沙律菜都好好食~

另外點 o左個 Mushroom Salad

今次 ge 主角就係依個湯咖哩 la~

而且仲會加好多蔬果落去煮, 非常豐富
豚肉都好味, 肉質好滑

餐飲我就揀 o左 Haskap Soda
飲落我覺得冇 berry o甘酸, 更加好味

伴碟 ge 蔬果係超級鮮甜!
第一次覺得珍珠筍係 o甘爽甜好食 ga!
我諗應該係日本貨呢

是晚格離有班日本人把酒言歡