2019-09-27 32 浏览
放工之後同朋友去咗旺角行街,行到攰攰地,又超級肚餓,於是我哋異口同聲話要去食日式放題😁。旺角咁多間放題,真係花多眼亂,突然醒起朋友介紹呢一間,立即上去,入到大堂等lift,聽到個個都話係上去食,點知去到真係好多人已經等緊,我哋即興所以冇book枱,我哋足足等左一個鐘,好食嘅嘢就梗係要等㗎啦,同朋友傾吓計好快就過😁。(不過大家去食之前,記得book位呀😁)終於有位,一入到去就即刻睇吓啲order紙,非常非常多選擇😍。魚生、壽司🍣、炸物🍤、小食🍢、生果🍉 、甜品蛋糕仔🍰、每人一杯Movenpick / Haagen Dazs🍧及各種汽水飲品🥤,我想話飲品仲有梅酒同sake 任飲添呀,真係喜出望外💃🏻由於我哋太肚餓,第一轉已經order左好多嘢食😁🤭🥢魚生類 - 甜蝦、帶子、三文魚、油甘魚及吞拿魚。每一樣都好新鮮,好鮮味😋而且仲係大大件,個人就比較鍾意食油甘魚,因為真係好肥美👍🏼🥢壽司🍣 - 鰻魚、赤貝、至尊蜜糖芥末三文魚腩、活赤𩶘、法式芥末象拔蚌、海膽墨魚軍艦、芥辣墨魚軍艦及芝士鰻魚卷。每款都好好食,個人就最鍾意象拔蚌,因為好爽好甜🤤🥢天婦羅🍤,好新鮮同彈牙👍🏼🥢燒牛舌🍢及燒日本蕃薯仔🍠,
由於我哋太肚餓,第一轉已經order左好多嘢食😁🤭
🥢天婦羅🍤,好新鮮同彈牙👍🏼
🥢燒牛舌🍢及燒日本蕃薯仔🍠,牛舌燒得啱啱好,日本番薯仔好甜,勁正😋
🥢焗日本廣島蠔,啲蠔好新鮮,正👍🏼
🥢炸物 - 榴槤炸彈,呢個係餐牌上面都寫住必食。好香嘅榴槤味,鍾意食榴槤嘅朋友可以不妨一試,真係必食呀👍🏼😁
其實仲有好多選擇都未食,我哋決定下次再嚟食過😁。Dinner 時段都係$188,真係好抵食。而且佢哋嘅侍應,雖然好忙但係個個都好有禮貌,服務好好,值得讚揚👍🏼

2019-09-19