2022-05-28 87 浏览
今日同家姐喺尖沙咀行街, dinner就決定去呢間福岡漢堡扒食,可以自己動手煎漢堡扒,好似好好玩咁。地點都幾方便,地鐵站一出行幾分鐘就到。入到餐廳,地方唔算話好大,但坐得都幾舒服 。呢度好環保直接用q r code落單就ok啦,我同家姐兩個人就叫咗一個二人餐。佢有四款二人餐可以揀嘅,我哋揀嗰一款就包一個菠蘿煙肉和牛 漢堡扒,同埋一個芝士蛋蒜漢堡扒,仲有一個芝士泡豚丼, 你可以揀少飯定係走飯嘅,同埋兩杯嘢飲。漢堡扒黎到係砌成一個球體狀嘅, 下面就鋪住芝士蛋, 食法就係你用餐廳提供嘅迷你剷,切小部份肉出嚟 ,放上發熱嘅鐵板上面 ,壓扁佢成為扒嘅形狀,然後每幾秒反一次,好快就熟㗎啦。 食落好重牛味而且可以自己煎到外脆內軟,你可以選擇點鹽或者一個佢提供嘅甜甜地嘅醬汁,食落都好清新 。佢嘅蛋係帶有少少半熟嘅,所以都好好食。 至於個芝士丼真係好震撼,上面鋪滿曬芝士同埋有好多泡菜,豚肉都畀得一啲都唔吝嗇,食漢堡扒食到有啲膩嘅時候就可以食啖飯嚟到中和番,幾開胃。飲品方面, 我就叫咗杯金橘檸檬特飲,嚟到真係超大杯,好解渴。 整體嚟講我覺得幾好,又有得食,又有得玩!

2022-05-26