2008-06-01
朋友o係網上睇到呢間o野o既評語好似幾好咁, 所以就趁住其中一位朋友生日就黎試下 o 唔 ok. 一行五人叫左1. 魚蝦蟹海鮮泡飯: 個飯其實就好似潮州o既蠔仔粥咁, 個湯底好似. 泡飯有勁多海鮮, 有花甲, 蝦, 帶子, 魚肉, 蟹, 鮮魷魚, 肉碎咁, 好足料又好食. 佢d 海鮮並唔係差架, 仲好新鮮同好大隻 tim, 蟹都唔會淨係得腳, 有埋蟹身連膏, 唔會似出面有d 食店會放d 丁屎咁細粒o既雪藏o野 lor. 2. 潮州蟹肉翅: 翅有多到瀉o既蟹肉, 都一樣係新鮮架, 大大隻冬菇, 都唔講佢入面多唔多翅o勒, 200 幾蚊你想有幾多翅先, 但齋講個翅o既味道同多蟹肉, 我都覺得係超值. 3. 琵琶豆腐: 一送上黎, 真係大大碟, 味道好好, 魚肉都新鮮, 唔會腥, 好食. 4. 蒜香雞: 呢個似為會好好食, 因為睇其他食評好多都有讚呢樣餸. 但蝦片唔脆, 隻雞o既皮都唔脆, 肉好o鞋, 似乎係炸得過左籠喎, 所以對呢樣有d 失望喇. 5. 黃金大蝦球: 好奇怪會有菜o係底, 我 expect 個蝦會係乾身架嘛, 但唔係 lor, 有汁o既 ?? 黃金蝦d 黃金應該係蒸得唔夠
一行五人叫左
5. 黃金大蝦球: 好奇怪會有菜o係底, 我 expect 個蝦會係乾身架嘛, 但唔係 lor, 有汁o既 ?? 黃金蝦d 黃金應該係蒸得唔夠, 所以都唔係好"痴"上蝦球度. 仲有係蝦球面係有泡過油, 有層炸漿, 但食落係"林"身o既, 我唔知呢個餸其實係預期個蝦係脆呀定係點樣 lor. 但個蝦球本身肉質好爽口, 又係果句"新鮮".
6. 薑蔥蠔: 呢個我冇食過. 朋友一致都話好食, 有個話出面食呢樣餸好多時個蠔都冇乜味, 呢度就好夠味又唔會腥, 仲好大隻.
估唔到權發有超多小菜食, 多到想樣樣都好想揀, 碟碟黎到都好大碟, 水準又好, 真係抵食到痺, 食埋翅都要請埋個朋友食, 每人都只係百六, 七蚊, 你仲想點啦.
如果有機會, 一定會再黎, 不過最好就多人d 啦, 可以試多d 餸.