2023-04-02
呢兩日天氣又涼咗💨🌡️,梗係約朋友去打邊爐啦,今日喺尖沙咀收早就book咗牛站5:30就開始食喇😌本來以為自己好早,點知去到餐廳已經好多人坐低咗🤣🤣餐廳裝修簡潔舒服,座位闊落冷氣充足,手機QR code點餐,外面自助區提供超多選擇❤️火鍋有3️⃣個套餐選擇,我哋就揀咗中間個價錢,已經爆多嘢食,仲有10個湯底可以揀,選擇困難症嘅我交咗俾朋友簡😌佢唔食辣,所以揀咗滋補豬筒骨鍋✅多款優質肉類:🐄SRF美國極黑和牛片🐄 SRF美國特級肩胛肉眼片🐄巴西牛脷托🐷西班牙豬五花片美國極黑和牛大大片有口感,牛味香濃肉,最愛肩胛肉眼片,油脂分布均勻,口感比較軟嫩,五花肉片肉質柔軟,香而不膩不膩👍🏻牛魔王朋友都encore咗好多轉牛肉,大滿足😊小食類:台式小食都好正,有水牛芝士條、台灣腸鹽酥雞、仲有珍珠奶茶呀,不過最驚喜就係個泡椒魚皮,爽口又酸辣,越食越開胃🤩,仲有辣味十足嘅麻辣小龍蝦🌶️,另外有其他開胃小食:中華沙律、螺肉、麻辣豬脷等等海鮮類:海蝦、白鱔片、日本帆立貝、紐西蘭青口、花膠、沙白、水魷都新鮮好味,手打墨魚滑,真材實料入面大大粒墨魚肉,非常有口感其他火鍋配料:最欣賞佢又唔同類型嘅蔬菜,有我最愛嘅豆苗,萵筍
多款優質肉類:
🐄SRF美國極黑和牛片
🐄 SRF美國特級肩胛肉眼片
🐄巴西牛脷托
🐷西班牙豬五花片
小食類:
海鮮類:
其他火鍋配料:
最欣賞佢又唔同類型嘅蔬菜,有我最愛嘅豆苗,萵筍、冰菜、水蓮菜、淮山、蓮藕、海帶結、土豆片等等,丸類都非常多,芥末魚子丸、珍寶魚蛋、花枝丸、香菇貢丸,多到數唔晒😂
甜品
見到外面咁多款甜品,梗係留返少少肚去食啦😜 Häagen-Dazs🍨有兩款口味雪糕分別係士多啤梨味同蜜糖黃桃玫瑰味,任食唔嬲冇限制,仲有台灣芋圓仙草呀,細細份好足料👍🏻仲有軟雪糕🍦、木糠布甸、乳酪、泡芙,咁多款式真係食唔晒😆飲品方面,有自家製茶類白桃烏龍、洛神花茶、台灣人蔘烏龍,仲有汽水、啤酒🍺、清酒🍶、梅酒🥃,另外仲有部奶茶咖啡機,超多選擇。
最後值得一讚係自助區非常整潔,職員不停refill食物,一眼望落整齊又乾淨,新鮮又吸引👍🏻上菜超快,唔會漏單🤩