2023-08-19 45 浏览
#搞串個pantry今次食呢間餐廳🍴,本身都已經好受歡迎🤩,今次就食佢位於#尖沙咀 the one嘅分店!同樣,我哋都嗌咗佢哋嘅卷物🇯🇵!🥗蟹柳沙律好大份,充滿牛油果香🥑,沙律菜清新。每一啖都有蟹柳蟹籽,口感層次多元化😋,而且沙律加咗啲辣嘅蛋黃醬,幾好食💕!🍱東京爆脆啲米飯用火燒過,微焦香🔥,配合蟹籽,口感既油香又有爽脆感覺🥳,啲蟹籽真係好脆。🍣龍卷風充滿芝士口感🧀,綿滑。外層加上脆片及芝麻🍪,口感更豐富,尾段有淡淡芝麻香充滿口腔,芝士味真係好濃😛。🎣鹽燒白鰻皮燒得香脆,肉厚🤤,味道有少少辣🌶️,調較合宜👍🏻 正,非常厚肉!🐮宫崎味鹽牛舌串將牛舌切粒,食起上嚟好方便🫶🏻。味道適中,唔會偏鹹,而且燒得啱啱好🔥。🐷鹿兒島黑豚荔枝卷串燒外層豬內片夠肥,燒得好香口😝,配合埋中間粒荔枝🍒,一啖咬落去有爆汁的感覺,呢個做法好創新,好有新鮮感🤩。
#搞串個pantry

🥗蟹柳沙律