2022-08-02
餐廳門口有一個落地大玻璃,裡面近窗邊有一棟好大嘅黃色杏樹,樹上掛滿晴天娃娃。內部裝修主要用係日式木系設計,有啲似去左居酒屋一樣。餐廳好多地方都有貓嘅裝飾,鍾意叫貓嘅朋友可以發掘下。餐廳主打甜品,但係menu都有好多熟食提供,好適合晚餐加甜品都想食哂嘅朋友。另外佢地甜品真係好大份🤣第一樣重點介紹嘅甜品係Mont Blanc Pancake $148可以自由選擇口味,今次我就揀左和栗Mont Blanc班戟+抹茶pancake +焙茶雪糕外層面條狀係栗子蓉製成,每一條都整到好似幼身嘅面條咁,好幼滑,栗子味好濃。切開就會見到抹茶嘅pancake包裏住焙茶雪糕。抹茶嘅清香加上焙茶嘅香濃,一淡一濃中和番栗子蓉,好突出。雪糕芒果蕨餅拿破崙 $138全自家即製即食嘅拿破崙,牛油味香濃加上鬆化嘅酥皮,因為係即製即食,所以特別鬆脆。一共有三層,第一層係澳洲芒果,第二層係澳洲芒果加上麻 薯,第三層係雪糕。三種唔同嘅口感同埋味道,好值得推介。酥皮勁香,勁鬆脆!❤️❤️❤️雪波茶 $38用冰水裝埋嘅雪波茶,棕紅色嘅茶底,味道芳香又沒有咖啡因,健康又吸睛。抹茶富士山 $48上半層係綠色嘅抹茶,加上下層白色牛奶,睇落真
另外佢地甜品真係好大份🤣
雪糕芒果蕨餅拿破崙 $138
酥皮勁香,勁鬆脆!❤️❤️❤️
雪波茶 $38
抹茶富士山 $48
上半層係綠色嘅抹茶,加上下層白色牛奶,睇落真係好似富士山。飲之前記得攪拌一下,味道都幾夾。
💰人均 150 甜品