2021-04-02 982 浏览
拾伍 Fifteenbookmark 左一排, 4层高日系古风小屋. 早上至晏昼系coffee shops 主打日式轻食同日本, 夜晚主要served 下酒菜menu, 亦有唔少cocktail craft beer 底层cafe/bar, 第一层仲有家品与衣饰售卖, 不过夜晚黎已经closed. 二楼都系dinning area, 顶层天台有几张吊椅、藤椅, 如果早上黎系几好打卡位. 楼梯转角都摆放左好多decor. Dirty Mocha/Dirty $52/$42虽然同fd 夜晚黎, 不过比起酒我都系钟情啡多d☕. 所以变成一枱下酒菜配两杯啡🤣🤣 前面杯dirty mocha 与其话系coffee, 用choc 黎形容会更贴切. 因为满满choc 到泻, 味道有点m记朱古力新地感觉, 略偏甜. 后者杯dirty 层espresso同奶分隔唔点融合, 啡唔算浓, 不过夜晚黎倒系刚好...炸物盛合 $128包左鸡软骨、南蛮炸鸡、薯条一大盘. 份量比想像中更多几抵食. 鸡软骨加左孜然粉几香口, 南蛮炸鸡都唔错, 外层香脆, 中间肉嫩. 不过薯条较快变腍清酒煮蚬 $88黎到推荐试试, 蚬
拾伍 Fifteen

顶层天台有几张吊椅、藤椅, 如果早上黎系几好打卡位.

楼梯转角都摆放左好多decor.

Dirty Mocha/Dirty $52/$42

炸物盛合 $128

清酒煮蚬 $88
黎到推荐试试, 蚬只只都颇大又几鲜甜带清酒香. 煮蚬个碗汤汁朋友最后差唔多饮哂.

黑松露和牛汉堡 $138

一见到汉堡就谂起🍔🍔, nonono. 其实佢系中间块beef patty only. 上面Black truffle sauce 就咁食几香, 一齐食就被盖过味道. patty 牛肉香味唔算好香浓, 会比较欣赏佢个清酒蚬

临走见到门口位都好靓,可惜有人坐紧. 人头过黎更好影

• 清酒煮蚬