2018-10-10
勁力推薦 Iris Coffee、牛扒本身去開既M Zone,係夜晚去既,如今多左個玩法,日光日白都有開,皆因日頭同左 My Little Coffee 合作 ,日頭有咖啡飲、西餐食。但是作為晚九朝五既我,可以係last order 5:15 前到,已經係神蹟。到底有咩甘吸引我呢?令到我點都要起到身,就是果杯坊間少有既 Iris Coffee。 喜歡酒精又同時like咖啡既我,聽到可以飲到兩者混合的飲品,真的好想飲。 制作過程需時,在等緊燒既時候,先黎枝啤酒,見個咖啡師係我面前搞左一輪,終於有得飲。上面白色既泡泡,滑溜溜,跟住飲到咖啡既味道,三秒後威士忌的味道出來了。隨著奶泡既份量愈來愈少,杯酒亦無甘熱,剛剛表現出來似酒心朱古力既感覺漸淡。依家到了第二個層次,咖啡和酒恰如其分地表現,沒有誰搶到誰。呢杯酒吾可以用黎劈,而是要細味。今次既經驗真是好難忘,加冰加綠茶既威士忌飲得多,熱既都是第一次。平時飲一pat都要成舊水,依家有埋咖啡,又有人表演俾你睇,都是$138,而且是無咩其他地方有得酒,所以絕對超值。我叫左件牛扒,要七成熟,嘩塊扒,好味到一個點,juicy,肉嫩。如果Iris (Cof
我叫左件牛扒,要七成熟,嘩塊扒,好味到一個點,juicy,肉嫩。如果Iris (Coffee)係女主角,甘件牛扒就是男主角啦。
Iris Coffee
牛扒