2022-02-21 642 浏览
好耐都冇同成班朋友聚會啦,今次就約咗個朋友去咗尖沙咀嘅呢間餐廳食西餐!叫咗一個好好食嘅千島醬海鮮pizza,兩個人嘅份量食6吋左右嘅Pizza就啱啱好啦!呢度嘅海鮮真係好豐富,八爪魚好大粒好爽口,再加埋千島醬一齊食真係好夾, Pizza厚薄適中!

2022-01-15 478 浏览
Lunch同同事睇睇附近有咩食~由出面望入去比啲文青掛飾吸引左,「愛」燈飾就入去試下啦~ 環境舒服好chill,成個酒吧餐廳🍴同班fd黎聚下享受下都唔錯~因為唔會太多人,傾計會舒服啲~Lunch 意粉口感偏硬,平時啲忌廉意粉食落會覺得好膩,但呢間唔會好膩,偏稀,味淡左小小,幾岩我,因為平時好食到啲好膩既意粉汁,唔會成pat野咁一舊舊。不過份量就偏小,女士們食會剛剛好,男士們食既話可能就唔夠飽價錢上係呢個地段同埋加上裝修風格打卡都ok架。仲可以叫埋其他小食,齊齊打個靚卡
Lunch同同事睇睇附近有咩食~

菠菜忌廉三文魚意粉
整個酒吧既格局好岩慢活休閒同鍾意悠然自得既人,而且同朋友相聚既好空間。聽下音樂🎼,飲一杯酒,係尖沙咀鬧市當中亦有遠離繁囂既感覺😛。另外,小編提提大家每日供應既湯都係不同架🍲。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈黑松露忌廉蘑菇湯 $48黑松露散發既香味必然係非常吸引,蘑菇切成細細粒,充滿口感😝。濃郁忌廉湯同黑松露互相照應,好夾又香,非常開胃。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈檸檬大蝦沙律 $98沙律菜爽脆,大蝦爽口🤩。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈香煎帶子黑松露飯 $118帶子好有牛油既香味,鮮嫩可口🤓,意大利飯口感煙韌,軟硬適中😊。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈鮮茄羅勒煙肉薄餅 $128薄餅pizza係薄批,大概有6寸👀,批底好香脆!材料口感好香,味道好誘人🤤。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
另外,小編提提大家每日供應既湯都係不同架🍲。
🎈黑松露忌廉蘑菇湯 $48
🎈檸檬大蝦沙律 $98
沙律菜爽脆,大蝦爽口🤩。
🎈香煎帶子黑松露飯 $118
🎈鮮茄羅勒煙肉薄餅 $128
鮮茄羅勒煙肉薄餅
檸檬大蝦沙律
2021-11-26
鮮茄羅勒煙肉薄餅
2021-11-25 269 浏览
放假同朋友喺尖沙咀一間酒吧餐廳下午茶~ 朋友好強~ 中午都叫左杯Baileys百利甜酒飲🤚🏻我真係只可以食野了~~ 我地叫左海鮮千島薄餅,墨西哥雞翼,士多啤梨法式蒙布朗海綿蛋糕🍰由於是下午茶~ 所以跟餐廳職員確定了海鮮千島薄餅是薄餅底~ 因為厚餅底太飽了,而且我們也喜歡薄餅底薄薄脆脆的感覺~ pizza內有蝦,三文魚等海鮮~ 濃濃厚厚的cheese和薄脆的餅底,咬落香口~ 口感豐富墨西哥雞翼~ 這次是墨西哥雞鎚~由於雞翼還沒ready 所以要了雞鎚,不得不提雞鎚炸得非常香脆香口!雞鎚的切割方法吃起來更加容易,雞鎚也10分入味甜品是一餐的結尾~ 不得不叫~ 士多啤梨法式蒙布朗海綿蛋糕超級美味 蛋糕面有濃濃的士多啤梨🍓白白的小雪糕配上海綿蛋糕 可愛甜美
放假同朋友喺尖沙咀一間酒吧餐廳下午茶~

墨西哥雞翼~ 這次是墨西哥雞鎚~由於雞翼還沒ready

白白的小雪糕配上海綿蛋糕 可愛甜美
2021-11-21 253 浏览
M Zone親和藝術 尖沙咀今日去尖沙咀同食tea傾計,環境同食物都ok,不錯!芝士手打牛肉漢堡配原味薯條漢堡配上入邊嘅蒜蓉芥末汁,好香,幾惹味!牛肉多汁,可惜芝士無拉絲🤣薯條好好食!好有薯仔味😝帶子牛油果醬多士牛油果醬配上香煎帶子本身就係perfect match,如果麵包本身有烘底會更好,更香口北海道雙重芝士蛋糕呢度嘅芝士蛋糕唔同出面嘅芝士蛋糕,係用海綿蛋糕做底,食落去融為一體,入口即溶😋
M Zone親和藝術 尖沙咀

今日去尖沙咀同食tea傾計,環境同食物都ok,不錯!

芝士手打牛肉漢堡配原味薯條

帶子牛油果醬多士

北海道雙重芝士蛋糕
2021-11-08 139 浏览
任何事做到極致就是藝術💎下午茶時間,工作完與好友想找個地方歇腳,無意發現漆咸圍這空間,起初以為是普通酒吧,但進來後發現,比較像一個慢活休閒聊天的空間。慢慢與朋友喝一杯小酒,有種在市中心但遠離繁囂的感覺。Mini Snacks Combo $108(紐西蘭炸魚手指,香炸薯條)炸魚手指與薯條都炸得酥脆👍🏼伯爵茶芝士蛋糕 $48不過不失,甜到剛好,伯爵茶味未有太突出。Mojito $98Margarita $98飲品相當不錯,Margarita除杯邊的鹽略嫌太多外,沒有其他挑剔。
任何事做到極致就是藝術💎

Mini Snacks Combo $108
(紐西蘭炸魚手指,香炸薯條)
炸魚手指與薯條都炸得酥脆👍🏼

伯爵茶芝士蛋糕 $48
不過不失,甜到剛好,伯爵茶味未有太突出。

Mojito $98
Margarita $98
2021-10-16 147 浏览
無理被取消bookingss.之前有一次預約7pm, 當晚6pm後先打俾我話廚房裝修,只有中式食物可提供,其他都不能提供。以致當晚臨急臨忙同朋友再搵其他地方walk in食生日飯。之後諗住book多次啦,都係同朋友食飯,今次好啲喇,當日下午12點幾打黎話我知今晚既booking要取消因為有人包左場。又話尋日有兩個同事打俾我通知我(講左電話俾我聽), 之後我睇返通話紀錄,完全冇呢兩個人打俾我。同埋當我回覆佢地尋日真係冇人打黎通知過,佢地既員工態度極差,仲試過cut左我線,叫我自己whatsapp 佢地,等佢地screencap send俾我睇返,證明有尋日有打過俾我。可見佢地運作好亂,盡量唔好book喇,有緣walk in如果廚房冇突然裝修,冇突然被包場先好食。
無理被取消bookingss.

2021-09-24 140 浏览
好差囉,個全日早餐黎到同預期差好多野餐牌話就話有齊咁多野然後黎到得幾款野係到,冇蕃咖,麵包,鮮果,蔬菜,焗豆,完全唔齊不過總結上都冇咩問題,係唔齊野但係真係睇唔過眼,睇完餐牌再黎到個種失望真係好失望
好差囉,個全日早餐黎到同預期差好多野
餐牌話就話有齊咁多野

不過總結上都冇咩問題,係唔齊野
但係真係睇唔過眼,睇完餐牌再黎到個種失望真係好失望
2021-09-24
外卖送餐
$100 (早餐)
2021-09-19 171 浏览
因為要預食比較長的時間, 所以選擇這間餐廳。之前在這裡食過lunch見冇咩人但食物都可以既, 而今次食飯又有小朋友又是星期六晚唔會比人限時間同趕走仲要好坐真係最佳選擇。我地book左17:30 去到竟然仲有下午茶可以點, 分量是小食size不過包埋飲品價錢合理「帶子牛油果多士」個醬酸甜得來又食到牛油果味,仲要粒帶子煎得剛剛好,其他食物都可以接受既但未到令人印象好深刻。不過要在尖沙咀揾個好hea 既地方, 呢度好岩
不過要在尖沙咀揾個好hea 既地方, 呢度好岩

2021-09-03
2021-08-27 131 浏览
Happy Friday 又係時候介紹酒吧😌親和藝術🎨聽個名真係完全唔似一間酒吧🍻有時d野就係咁架喇,千祈唔好淨係睇表面呀😬————————————————👅酥炸魷魚嘴配薯條($88)👍🏻同魷魚打車輪😬,口感ok la,幾彈牙,飲酒係要叫d炸物嘅👅黑松露巴馬臣火腿薄餅($128)👍🏻齋食小食就唔夠嘅,都要叫個pizza頂下肚🍕Parma Ham配薄脆pizza,鹹鹹地幾適合餸酒至於啤酒,只係叫左普通野就不作介紹喇😌(又偷懶費事打字🤣)————————————————📍 M Zone 親和藝術:尖沙咀漆咸圍9-11號若璠閣地下
Happy Friday 又係時候介紹酒吧😌
親和藝術🎨聽個名真係完全唔似一間酒吧🍻
有時d野就係咁架喇,千祈唔好淨係睇表面呀😬
————————————————
👅酥炸魷魚嘴配薯條($88)

👅黑松露巴馬臣火腿薄餅($128)

至於啤酒,只係叫左普通野就不作介紹喇😌
(又偷懶費事打字🤣)
————————————————
2021-08-25 73 浏览
收工約左舊同事係尖沙咀食飯,見到呢間親和藝術,就醒喺之前同朋友係荃灣食過呢間餐廳既分店,啲嘢食都幾好味,所以推介比舊同事一齊去食尖沙咀呢間。餐廳風格走向英式,而且餐廳有電視,適逢奧運期間,我以為香港隊打氣!餐廳有獨立嘅房間,可以約埋三五知己喺房間度暢敘,唔受出邊嘅人影響。芝士手打牛肉漢堡新鮮嘅牛肉,而且大大塊,充滿牛嘅鮮味紐西蘭炸魚手指香脆可口,外脆內軟,非常之新鮮。帶子牛油果醬多士大大粒嘅帶子,牛油果到切到一粒粒,超級好食,自製醬汁,十分可口。

芝士手打牛肉漢堡
新鮮嘅牛肉,而且大大塊,充滿牛嘅鮮味

紐西蘭炸魚手指
香脆可口,外脆內軟,非常之新鮮。

帶子牛油果醬多士
  • 紐西蘭炸魚手指
  • 芝士手打牛肉漢堡
  • 帶子牛油果醬多士
2021-08-21 63 浏览
Feel唔feel到呢個蝦堡幾有愛呀?M Zone 親和藝術嘅成立就係分享味道 分享生活點滴 分享愛望住個「愛」字嘅霓虹燈感受廚師用愛炮製嘅蝦堡感受當中充滿愛嘅味道午市套餐是日廚師推介 蝦堡 $118配是日餐湯配田園沙律 蝦堡 蝦肉超厚 肉質彈牙 大大啖 非常滿足香葉肉碎蛋飯 $78配是日餐湯配田園沙律 餐廳加入不少泰國菜香葉肉碎 辣度適中 非常惹味煎蛋流心 撈埋肉碎一齊食每啖飯味道都好滋味Cappuccino套餐加$20咖啡旁邊會冇張卡仔係餐廳為客人送上嘅祝福「幸福快樂 一直在你身邊」可以睇到餐廳嘅心思貫徹佢地嘅宗旨 讓客人感受愛
Feel唔feel到呢個蝦堡幾有愛呀?

M Zone 親和藝術嘅成立

每啖飯味道都好滋味

Cappuccino套餐加$20
咖啡旁邊會冇張卡仔
係餐廳為客人送上嘅祝福
「幸福快樂 一直在你身邊」
可以睇到餐廳嘅心思
貫徹佢地嘅宗旨 讓客人感受愛
2021-08-10 88 浏览
之前去過荃灣個間, 非常鍾意!!  所以今次特登黎試埋尖沙咀~!!對比2間店, TST呢間感覺似酒吧FEEL多D, 輕鬆D不過MENU好似荃灣多野食D😊迷你小食拼盤 ($108)❤️❤️❤️❤️我地揀左蕃薯條同埋魷魚鬚, 魷魚鬚係細細條D, 唔會食得好狠狽, 好岩送酒食蕃薯條就係無論點都咁好食~黑松露大蘑菇意粉 ($108)❤️❤️❤️❤️意粉好香!!  一上檯就係一陣黑松露味, 好正, 個菇係超JUICY!彩虹NACHOS ($108)❤️❤️❤️份量唔算好多, 食完正餐再點黎飲下酒食~~牛油果醬好香, 但係有好多洋蔥XD

對比2間店, TST呢間感覺似酒吧FEEL多D, 輕鬆D
不過MENU好似荃灣多野食D😊

迷你小食拼盤 ($108)❤️❤️❤️❤️
蕃薯條就係無論點都咁好食~

黑松露大蘑菇意粉 ($108)❤️❤️❤️❤️

彩虹NACHOS ($108)❤️❤️❤️
份量唔算好多, 食完正餐再點黎飲下酒食~~
牛油果醬好香, 但係有好多洋蔥XD

2021-08-08
2021-08-09 66 浏览
Three Layers High Tea set炎熱嘅午後,到室內避暑一下吧😉精緻嘅下午茶三層架,豐富配料一定令你刮目三分。同朋友一齊飲杯啡傾下計,悠閒時光就咁輕鬆過~最推薦:🐤墨西哥雞翼 墨西哥雞翼簡單有驚喜,微辣之餘好入味🥑牛油果帶子 帶子煎得鮮嫩,加埋特色嘅牛油果醬,更加幼滑🍞煙三文魚多士濃香嘅煙三文魚,配埋蒜蓉多士,又有香脆口感🧀北海道芝士蛋糕 鬆軟嘅蛋糕底,配埋香濃嘅芝士面,邪惡之餘好好味🍈風乾火腿伴蜜瓜 蜜瓜香甜,配埋火腿鹹香可口🍔迷你芝士雞肉漢堡 芝麻漢堡,融化嘅芝士放係雞扒上面特別誘人🦐大蝦沙律 大蝦大隻彈牙,有口感🍓士多啤梨戚風加咗豆茸,所以忌廉面更加幼滑飲品裝飾非常之有心思,仲會有是日語錄作點綴,張張有驚喜!@mzone_cafe 📍尖沙咀
Three Layers High Tea set

最推薦:

🐤墨西哥雞翼
墨西哥雞翼簡單有驚喜,微辣之餘好入味

🥑牛油果帶子
帶子煎得鮮嫩,加埋特色嘅牛油果醬,更加幼滑

🍞煙三文魚多士
濃香嘅煙三文魚,配埋蒜蓉多士,又有香脆口感

🧀北海道芝士蛋糕
鬆軟嘅蛋糕底,配埋香濃嘅芝士面,邪惡之餘好好味

🍈風乾火腿伴蜜瓜
蜜瓜香甜,配埋火腿鹹香可口

🍔迷你芝士雞肉漢堡
芝麻漢堡,融化嘅芝士放係雞扒上面特別誘人

🦐大蝦沙律
大蝦大隻彈牙,有口感

🍓士多啤梨戚風
加咗豆茸,所以忌廉面更加幼滑

飲品裝飾非常之有心思,仲會有是日語錄作點綴,張張有驚喜!

@mzone_cafe
📍尖沙咀
M Zone Cafe Bar & Restaurant🍺🍽🌾💐🍃..係尖沙咀漆咸道,有一間親和M-Zone✨ Cafe Shop 小店☕️。感覺環境幾清幽,有種秘密花園既小感覺🌾。一處靜中帶旺既地點,趁晚間來吃個晚餐人少少都幾有私密度呢。ll $88Herbs Chicken Wingsll $118Chicken Cheese Burger w/ Friesll $108Truffle Portabella Mushroom w/ Cheese Pasta呢度既菜式有驚喜呢😍:小食既四味雞翼🐥 帶微辣,煎得外皮香脆而肉質嫩滑;香草Burger🍔 碰上晚市冇Beef 就改吃雞🐥,即叫即做 味道同樣融和,加上超Crispy Chips🍟 細條但超香脆讓人吃不停;Pasta🍝 用上大啡菇超Juicy💦,配上Cheese🧀 焗後更香,意粉煙韌彈牙。..簡簡單單一頓西餐🍽,看著電視直播奧運,看到香港運動員拎獎牌一刻全場興奮🥳,呢種感覺真係好歡欣喔。香港加油❤️。..×××××ש尖沙咀漆咸圍9-11號若璠閣地下..

l[香煎四味雞翼]l $88
Herbs Chicken Wings