2022-10-22
成日都好鍾意放工嚟尖沙咀食飯,貪呢度夠方便又多選擇,今次我哋揀咗呢間日本野食~同一般日式居酒屋唔同嘅係佢哋嘅菜式都好特別,我哋最後點咗兩個主食同埋兩個小食~『紅粉佳人』(辣味吞拿魚,辣味三文魚,蟹柳,牛油果)🍴雖然話係辣味,但係唔會真係好辣,反而更突出魚生嘅鮮味,同時蟹柳超爽口,將呢幾樣食材放埋一齊,又出奇咁夾同埋口感好豐富『大阪自家製炸雞』🍴好鍾意佢整到每塊雞件都可以一啖放入口,再加埋嫩滑嘅雞肉同埋特製醬汁,好好味👍🏻『日式麻醬豆腐沙律』🍴除咗有軟滑嘅豆腐,仲有魚子,蟹子同埋海帶撈埋一齊,感覺清新又鮮味『豚肉泡菜鍋』🍴超大塊嘅豚肉,仲有好多配料,其中嘅冬菇超大隻,浸完泡菜湯後勁入味,一啖豚肉一啖泡菜湯,真係好正!仲有不得不提嘅係佢哋嘅清酒,好純好易入口,精米步都係50%以下~鍾意飲清酒嘅朋友可以試吓👍🏻
『紅粉佳人』
(辣味吞拿魚,辣味三文魚,蟹柳,牛油果)
『大阪自家製炸雞』
『日式麻醬豆腐沙律』
『豚肉泡菜鍋』