2022-07-22 45 浏览
前排荃灣開咗間日本菜想試好耐,個名好特別好型(我覺得)。難得今日早放工即刻去試下。餐廳位於千色匯1期3樓光線充足加上半開放式的外牆,裝修設計亦別具心思,比到人舒適休閒嘅感覺餐廳唔只裝修,連MENU都好有心思有多款創意卷物,就算有人唔食刺身都總有一款岩食首先係龍捲風沙律,份量比想像中更大。上層好多好多蟹柳絲、蟹籽、脆脆,中層中華沙律,底層有菜作底,配上惹味醬汁(好似有少少少少辣)。型成一個美味嘅前菜。之後出場係蜘蛛🕸🕷開頭聽到個名都驚驚地,望真啲其實係軟殼蟹卷🦀有炸軟殼蟹、牛油果、蟹柳,食落好脆好脆。本身唔食軟殼蟹嘅我都食咗幾舊,又幾好味喎!之後到火山🌋以為只係堆到好似山咁高既卷物,點知真係有火!!當大家嘩完之後出現嘅係海量蟹柳,完全覆蓋下面係兩行卷物。食落非常之滿足。係一場視覺同味覺嘅表演。最後出場係雜錦天婦羅,有炸蝦、紫薯同秋葵釀蝦肉。🍤炸蝦好大隻,入面啲粉同肉唔會分開哂,仲好酥脆添。🍠炸紫薯都係第一次食,幾有味道;最特別係秋葵釀蝦肉,食入口完全估唔到係秋葵,因為佢地將秋葵入面嘅潺完全去除,換上蝦肉口感大足,平時唔食秋葵嘅人可以一試。總結嚟講今餐環境同服務都好好,食品好味又特別,真係

餐廳位於千色匯1期3樓

餐廳唔只裝修,連MENU都好有心思
有多款創意卷物,就算有人唔食刺身都總有一款岩食

總結嚟講今餐環境同服務都好好,食品好味又特別,真係想再食多幾次試下唔同嘅美食。