2021-05-31
經過見到而家做緊午市放題套餐買一送一優惠,立即叫埋朋友一齊黎食!我地揀左食「霞」套餐,因為俾佢嘅熟成M5和牛吸引到!座位都算闊落,餐廳通風做得算ok,唔會太勁油煙味,所以lunch去食都唔怕會太臭🤣落單之後,店員會因應人數送上以下食物:濕式•熟成M5和牛西冷和牛西冷油脂十分足夠,肉質亦非常鮮嫩,加上粗鹽、黑椒調味味道更佳,記住每邊唔好燒太耐,會影響口感。.Mozzarella 芝士雞腿肉燒熟雞腿肉後點上先行坐熱嘅芝士醬食,芝士醬唔算太膩,味道都幾好。.韓風瓷壺醬油牛肋肉醬油醃製過嘅牛肋肉帶甜味,但無蓋過牛肉味,都算ok!.米澤三元豚肉豚肉帶甜味,肉質都算幾嫩口,正常。.鮑魚鮑魚新鮮彈牙,簡單燒熟就好好食!.味醂魚干本來已經係熟左,輕輕燒香就食得,第一次食雞泡魚干,估唔到甜甜地又幾好食!.比目魚西京燒呢個魚係有驚喜!魚柳肉質結實而鮮嫩,食落有口感,好味。五色刺身盛合有牡丹蝦、三文魚、油甘魚、希靈魚同帶子,刺身都算新鮮。其實食完預設左嘅食物都有五成飽,但我地依然想試下其他食物。提提大家,雖然落單程式顯示以每件作為數量,但我地試過填左一件都係會黎兩件,兩件會黎四件,唔知係咪跟我地兩人人頭計😆
落單之後,店員會因應人數送上以下食物:
濕式•熟成M5和牛西冷
Mozzarella 芝士雞腿肉
韓風瓷壺醬油牛肋肉
醬油醃製過嘅牛肋肉帶甜味,但無蓋過牛肉味,都算ok!
米澤三元豚肉
豚肉帶甜味,肉質都算幾嫩口,正常。
鮑魚
鮑魚新鮮彈牙,簡單燒熟就好好食!
味醂魚干
比目魚西京燒
呢個魚係有驚喜!魚柳肉質結實而鮮嫩,食落有口感,好味。
五色刺身盛合
有牡丹蝦、三文魚、油甘魚、希靈魚同帶子,刺身都算新鮮。
其實食完預設左嘅食物都有五成飽,但我地依然想試下其他食物。提提大家,雖然落單程式顯示以每件作為數量,但我地試過填左一件都係會黎兩件,兩件會黎四件,唔知係咪跟我地兩人人頭計😆所以大家因應情況就番落單數量啦!
除左燒肉,我地叫左天婦羅、螺肉、胡麻醬豆腐、泡菜等等小食,我覺得味道一般般,可以唔試留肚食燒肉😀
每種肉類都可以揀要原味、法芥、韓式醬油同七味辛辣味,可能我重口味,我覺得原味係無咩味😂要自己加粗鹽同黑椒先夠味,而其餘口味我覺得韓式醬油同肉類最夾最好食。
肉類方面我地叫左肩脊肉、一口和牛粒、牛舌、牛胸腹、和牛西冷、豚拖羅、蜆同扇貝,當中我會比較推薦大家食牛舌、豚拖羅、牛胸腹同和牛西冷。
放題唔少得當然有飲品同埋甜品,我最後都有食番枝雪條先走!