2019-07-01 5110 浏览
放工约咗男朋友食饭,最近都好耐冇食日本野所以就揾咗一间日本餐厅食饭,依间餐厅都几方便就喺尖沙咀附近,上到去都见到几多人,不过好彩都唔使等位入面嘅座位都几宽阔坐落都几舒服,不过𠮶日去到人多嘅关系所以都有啲嘈,有好多嘢食都劲想食,而𠮶日最想食嘅就系刺身同埋寿司,所以我哋就叫咗一份寿司拼盘同埋刺身拼盘寿司拼盘嘅质素都好高,有拖罗、帆立贝、海胆、三文鱼、牡丹虾,所有嘅寿司睇落去嘅颜色亦都好新鲜,食落去非常之鲜甜菠萝嘅味道真系非常之难忘,海胆亦都好香甜其他嘅水准亦都好高,食完都觉得好满足刺身拼盘方面,分量唔算多但系亦都睇得出好新鲜,帆立贝同埋海胆仲有新鲜嘅油甘鱼都系我嘅最爱呢度嘅刺身质素真系要赞下然后仲叫咗一份炸鸡同埋天妇罗杂锦乌冬,炸物因为系即时准备嘅关系所以等嘅时间都比较耐,但系睇得出炸物非常之新鲜唔会系返咋或者放左好耐非常之推介天妇罗杂锦乌冬,因为价钱唔贵但系份量亦都好多味道亦都非常之新鲜脆口,整体来讲成餐饭都几满意

然后仲叫咗一份炸鸡