2025-04-16 136 浏览
同老公喺尖沙咀試咗一間好高質嘅日本餐廳,叫渡邊屋。呢間餐廳裝修幾靚幾舒服,座位唔算多,如果想嚟食,記得要book位。日本時令活蠔配有馬山椒佢嘅生蠔超大隻,同埋好飽滿,好欣賞廚師用咗柚子汁、有馬山椒,隻蠔食落去好有口感,而且食到蠔既鮮味得嚟喺好清新,真係未食過咁好味既生蠔,一絕。刺身盛盒擺盤好靚,有多款刺身,全部都好新鮮,刺身點埋wasabi食真係好正!佢哋嘅Wasabi同出面唔同,完全唔攻鼻。本鮪赤身蔥吞拿魚腩丼呢個吞拿魚腩丼好吸引!將上面既蛋黃撈埋吞拿魚腩同白飯一齊食,佢嘅吞拿魚腩整到好碎,食落去好軟綿綿嘅感覺,夾埋啲飯一齊食,真係好正!同埋入面勁多飯,好夠飽。黑松露唐揚牡蠣卷呢個要推介一下,牡蠣炸得香脆,加埋上面既黑松露沙律醬,畫龍點睛,真係好夾,食到好濃嘅黑松露味,回味無窮!海鹽天婦羅海老壽司海老新鮮,炸得鬆脆,好味!海膽北海道帆立貝手卷海膽同帆立貝都好新鮮,手卷嘅飯仲暖暖哋,好足料好好味!黑白黃金蟹膏手卷佢嘅蟹膏好有蟹嘅鮮味,夾埋白色嘅芝士條,味道好夾,好正嘅組合。呢間渡邊屋日本餐廳真係比到驚喜我,每一道菜都好新鮮好好食,呢餐食得好滿足。
同老公喺尖沙咀試咗一間好高質嘅日本餐廳,叫渡邊屋。

日本時令活蠔配有馬山椒

刺身盛盒

本鮪赤身蔥吞拿魚腩丼

黑松露唐揚牡蠣卷

海鹽天婦羅海老壽司
海老新鮮,炸得鬆脆,好味!

海膽北海道帆立貝手卷
海膽同帆立貝都好新鮮,手卷嘅飯仲暖暖哋,好足料好好味!

黑白黃金蟹膏手卷