2023-04-05
💎別具心思嘅下午茶😍 💎ATUM Restaurant(尖沙咀) $458/2賣相相當吸引,一塊長形白色玻璃碟上整齊排列多款精緻小點,每款排列都非常有心思, 每行間隔住鹹點同甜點,打卡一流,順序品嚐的話,味蕾一定有驚喜😂總共有24件鹹點同甜點另外再有🧁兩份鬆餅,配上奶油同士多啤梨醬,鬆餅食落一般,外層比較硬身😩,裏面都比較實,冇種鬆軟嘅感覺,拎過嚟嘅時候都唔太熱,口感一般😞🧁甜點方面有四色馬卡龍,檸檬撻,朱古力撻,泡芙同紫薯撻等比較鍾意食嘅係佢個馬卡龍同埋檸檬撻,🍰馬卡龍分別有,伯爵茶,咖啡味,檸檬味,同埋朱古力,外面都非常薄脆,而裏面嘅味道同餡料都非常豐富,另外一款檸檬撻食落非常開胃又唔膩👍🏻🧁而喊點方面就有檸檬鵝肝撻,巴馬臣火腿撻,蟹肉撻同三文魚卷等比較鍾意食嘅係佢個檸檬鵝肝撻,雖然唔算好濃郁,但配上檸檬醬整體變得冇咁膩😋,三文魚卷其實係迷你卷,佢裏面包着嘅係芝士,當然三文魚都非常細片😒☕️竹炭鮮奶咖啡$50: 最後去配左杯竹炭咖啡,咖啡反而唔錯,竹炭味香濃,鮮奶又夠滑,值得一試
💎ATUM Restaurant(尖沙咀) $458/2
🧁甜點方面有四色馬卡龍,檸檬撻,朱古力撻,泡芙同紫薯撻等