2020-01-20 228 浏览
珍珠奶茶我饮得多,今日竟然比我系尖沙咀The One 4楼发现一间比饮珍珠奶茶更为特别既茶店-「茶墨」,佢除左有一般既黑糖珍珠,仲有蕉糖芝士奶盖,同埋咬落去非常之烟韧既麻糬作为配答,而且仲有Gelato 意式雪糕既选择,真系吸引致极~!!<雪糕奶昔 Gelato Shake>抹茶雪糕奶昔 (牛奶/少甜) $48呢个抹茶雪糕奶昔,上部分系非常细滑既牛奶味意式雪糕,入口软绵绵,牛奶味极浓,混合埋非常清新既绿茶香气,底层系极为幼滑既抹茶沙冰,入口冰冰凉凉,抹茶味道清新,非常解渴,而且不会过甜,绝对系绿茶搞既最爱~!!<水墨风 Ink Brush>麻糬芝麻乌龙鲜奶茶 (牛奶/少冰) $39呢杯麻糬芝麻乌龙鲜奶茶视觉上极为艺术感,个杯好有水墨画feel, 非常吸精同特别,奶茶一入口已经充满住浓郁既芝麻味同牛奶香味,芝麻乌龙奶茶入口亦非常细滑,好有芝麻糊既感觉,加埋又弹牙又烟韧既麻糬粒粒,芝麻味爱好者真系非试不可!!~岩烧蜂蜜伯爵茶蛋糕 (配饮品优惠价 $48)蛋糕份量好大好厚实,餐厅亦非常细心,会加热蛋糕,单系送上枱时,已经闻到阵阵香甜既蜂蜜味,蛋糕入口松软,带有点点蜂蜜同伯爵茶既清香味道,非常

<雪糕奶昔 Gelato Shake>
抹茶雪糕奶昔 (牛奶/少甜) $48

<水墨风 Ink Brush>
麻糬芝麻乌龙鲜奶茶 (牛奶/少冰) $39

岩烧蜂蜜伯爵茶蛋糕 (配饮品优惠价 $48)
蛋糕份量好大好厚实,餐厅亦非常细心,会加热蛋糕,单系送上枱时,已经闻到阵阵香甜既蜂蜜味,蛋糕入口松软,带有点点蜂蜜同伯爵茶既清香味道,非常清新特别!!~

另外,餐厅环境亦非常舒适,装修时尚优雅,非常适合系商场shopping完后来饮杯野,食件蛋糕同朋友倾下计抖下,「茶墨」我一定会再来呀!!~

麻糬芝麻乌龙鲜奶茶/抹茶雪糕奶昔
岩烧蜂蜜伯爵茶蛋糕