2010-05-11 26 浏览
很少過海,一直未有機會試K11既銀座梅林同埋I-Sqaure既浪漫館橫濱,見ifc開業,睇完戲,晚餐黎試下如何,寫呢篇食評既時候,見剩係得兩個喊面,反而我覺得呢到既吉列野係值得一試。二個人,Lunch吃得太多,一人要了一個set,一個吉列炸豬柳,一個生薑豚肉定食。平時食吉列野,有得磨芝麻,原來呢到冇,冇得玩,不過也不打緊,d芝麻都唔會令夠豬扒升lv,純粹攪下野。先試椰菜絲同埋個醬,一個芝麻沙津汁,大路之選,都係果個味啦,另一個係青芥辣沙律汁,聞落冇咩wasabi味,食落幾香。試個豬柳,細細舊,有四舊,食落少少油,一般般脆,不過豬柳係不錯的,反而果個豬扒汁就唔點好過點啦。生薑豚肉,薑味重,豚肉較un。服務幾好,full house都加茶加得好密,望住金鐘灣仔,環境不錯。呢到d吉列野不算最好,但係又不至於俾喊面,我俾ok面,係值得一試的。

炸豬柳
豚肉定食