2022-11-25
見呢間舖都開左一排, 今日見得閒就同同事去試一試, 點知一試中伏,第一篇食評就獻左比你。下午時間入舖見一枱客都無,Feel到有啲不秒。舊日式居酒屋裝修風格,枱面有幾筒細果汁軟糖提供,QR CODE落單,睇下MENU主食有丼飯同拉麵, 丼飯價錢大約$5X, 拉麵就$88起跳,豚肉拉麵為主,湯底都係大路野,我地叫左黑蒜同櫻花蝦湯底。下面睇相先, 影得唔好碗野一黎到打左個凸, 個湯少到好似食剩咁一半都唔夠,味道亦偏咸,麵既份量都偏少,睇落非常寒酸。配料方面有紫菜一塊、荀同木耳絲少量、半隻溏心蛋、兩塊印証師傅刀工既薄切豚肉叉燒。味道方面我更加唔知點評價, 豚肉好似食左兩塊空氣咁(好似燒過下), 紫菜、荀同木耳絲呢啲唔講啦, 溏心蛋叫做得唔錯。$88食啲咁既野,性價比可算無限接近零,成碗麵比我感覺就係死慳爛慳咁賺到你盡。 睇左其他食評大致都係差唔多感受, 真係好後悔無睇左先試。如果無好大既改善我相信間舖都唔會做得長,想同老闆講做生意真係唔可以咁,尤其拉麵呢啲,掂唔掂大家一食就知,無得呃架!
櫻花蝦
黑蒜