2021-04-21
朋友生日,揀左一間有四年米芝蓮推薦嘅Xuan帶佢黎試下Omakase(都係我嘅第一次啊) 前菜嘅沙律非常新鮮,tmt唔酸,金時好甜。厚厚切嘅刺身令人食指大動,不得不讚個帶子真係未係外面食過咁嘅質素,係爽!口!架!一試難忘。茶碗蒸嘅質素都係個濃郁嘅蛋香味充分表達出黎Sushi set每款壽司上嘅刺身眼見已經非常新鮮,充滿水分,顏色又靚。牡丹蝦、海膽都係鮮甜嘅代表,朋友超滿意!海膽仲要係入口即溶...劍魚腩油香非常醉人。帶子繼續係冇得彈另一set嘅面豉湯,睇下個櫻花蝦量先..非常生動嘅鹹香味,絕對唔係個種好沉嘅死鹹,第一次飲miso soup係想添lol呢份sukiyaki..簡直無可挑剔 A5牛已經係品質嘅保證,個湯汁甜度非常岩,所有嘅veggie, 粉絲吸晒啲essence..再每啖都點一點蛋,滑一滑,朋友食到完全唔想同我講野...唔想停xD 見到佢食得咁滿足,就知道自己冇揀錯。Thank you Xuan! Staff都非常有禮貌同proactive, 完全唔洗擔心要加茶。逐道course上嘅時間都adjust得好好,睇得出staff係非常用心觀察、留心客人嘅需要。Last but
前菜嘅沙律非常新鮮,tmt唔酸,金時好甜。
茶碗蒸嘅質素都係個濃郁嘅蛋香味充分表達出黎
Sushi set
劍魚腩油香非常醉人。
帶子繼續係冇得彈
A5和牛Sukiyaki
Last but not least, 呢粒sakura matcha puff(自己改lol) 係個完美嘅結尾,微甜,岩晒我口味。