2022-08-09
初嚐鐵板燒😍完全帶比我一個超級滿意既體驗❤️成間餐廳既職員都服務非常好,不得不提師傅👨🏼🍳真係好靚仔同好溫柔,識煮野食既男人真係好有魅力餐廳環境亦好靚,位於24樓,一眼望落去係無敵大海景,環境氣氛超舒服,美食與美景既配搭真係勁加分👍💯Lunch Teppanyaki Set Original Price $398Promotion Price $368 / per person季節前菜:沖繩水雲菜入面仲有青瓜同薑可以攪勻黎食,水雲菜質地好柔軟黏滑,味道小小酸咁,好清涼可口,好開胃既前菜香煎鵝肝伴藍莓汁藍莓汁酸酸甜甜咁,完全中和哂鵝肝嘅油膩感,本身見咁大塊鵝肝,心諗一定好滯啦,一食落口好驚喜,完全無一絲既肥膩同罪惡感,鴨肝煎得勁酥脆生香,滑腴肥嫩,滋味迷人,超級好食😋香草牛油帆立貝以自家製香草牛油汁黎烹調,帆立貝一食入口非常新鮮爽彈,肉質仲有種肥美既感覺,亦因為佢特別既牛油汁令帆立貝既鮮味更特出,再配埋自家浸魚子口感更有層次❤️野生大虎蝦 虎蝦蝦肉堅實彈口,食得出好新鮮,連蝦頭都處理得非常好,煎得勁香口成隻食埋都無問題👍鐵板銀鱈魚銀鱈魚🐟肉質好好好嫩滑,好似bb既肌膚咁,外皮煎得小燶邊,味
Lunch Teppanyaki Set
Original Price $398
季節前菜:沖繩水雲菜
香煎鵝肝伴藍莓汁
香草牛油帆立貝
野生大虎蝦
鐵板銀鱈魚
銀鱈魚🐟肉質好好好嫩滑,好似bb既肌膚咁,外皮煎得小燶邊,味道鮮甜得黎有小小咸香味,師傅手藝真係好勁,魚皮煎得好香脆,賣相又靚又好食
美國頂級牛肉
安格斯牛肉粒,叫左五成熟,牛肉味好濃郁,愈咀嚼愈有牛香,師傅話第一粒可以食原汁原味,第2粒就配炸蒜片食、第3粒再配洋蔥食,有不同既味道口感,好豐富,其實就咁食已經好好食,嫩滑得黎肉質好飽滿,好滿足😍
鐵板炒飯
櫻花蝦炒飯,炒飯炒得粒粒分明,勁有鑊氣,好香口,櫻花蝦好脆口,配搭埋炒飯口感豐富得黎,味道都好有層次
海帶面豉湯
味道岩岩好,唔會太咸太淡
炒什菜
主要以椰菜香菇為主,口感清爽,味道偏重口味,配埋飯一齊食Very Good