2020-07-12
最近同朋友一時興起,去左呢間位於佐敦嘅尼泊爾餐廳食lunch,性價比非常唔錯😋呢道嘅lunch set每份都係$78,包左野飲同餐湯/沙律,非常抵食。我同朋友叫左4個lunch set share食,分別係尼泊爾餃子,daily pasta, 辣肉腸pizza同埋ribeye steak(要另加$30)。尼泊爾餃子無論賣相定味道都有少少似中國嘅小籠包,唔同嘅係佢外面加滿左荽茜,而且冇小籠包咁多湯汁。食嘅時候可以點埋廚師特調嘅辣醬,酸酸近辣咁感覺冇咁膩。當日嘅daily pasta係蕃茄雞肉意粉,同一般食到嘅西餐唔同,呢度嘅食物都偏辣,可能係尼泊爾特色?呢款蕃茄雞肉意粉就有好重嘅 Tabasco味,食落都幾惹味。煎ribeye steak係當日我最鍾意嘅一道菜,而且性價比都非常高。牛排食落牛味十足,而且非常juicy, 美中不足嘅係塊排都煎得比較熟,同我地本身叫嘅medium rare有啲出入。整體而言餐廳嘅性價比非常唔錯,人均唔洗$100,值得一試。
整體而言餐廳嘅性價比非常唔錯,人均唔洗$100,值得一試。