2022-06-09 39 浏览
和牛宴、雞宴、海鮮宴都食過,鮪魚宴就真係第一次🤠,可以一次過享受哂吞拿魚唔同嘅部位餐廳裝修走木系和風,整體乾淨俐落,採光度十足,用清酒樽和和式燈籠作簡單怖置🍶上菜嘅女侍應極有禮貌☺️介紹清晰,服務周到🥰🍱大將 二人前(8小碟)分別有 大拖、中拖、赤身、納豆吞拿魚蓉、血合、淮山吞拿魚蓉、大目、黃鰭 八款前菜~店員介紹由大拖先食起😳,真係全新體驗😆大拖和中拖都入口即溶,油花豐腴甘香;血合第一次食,店員介紹話係吞拿魚骨入面嘅血塊😮,少少腥味是正常的,好特別嘅味道🤣🐟七武士鮪魚刺身盛分別有 大拖、中拖、赤身、大目、黃鰭、長鰭、鰭魚 七款刺身~同大將二人前差不多嘅款式,不過大塊同厚切啲😍大拖依然係無筋肥美,不過我鍾意中拖多啲,肥美得黎吞拿魚味濃郁啲😋🦀松葉蟹肉春卷沙律春捲皮煙煙韌韌,包裹住松葉蟹肉、牛油果 和 沙律菜,配上芝麻醬,仲可以解一解魚油膩感👍🏻🍣本鮪三貫壽司盛 分別係大拖、中拖 和 赤身 三款~刺身厚切又大塊,壽司飯唔多,幾鍾意呢個比例🍣中落鐵火用吞拿魚骨旁碎肉去做小卷嘅材料吞拿魚肉味道較濃沃🔥原祖唐揚吞拿魚1份即叫即炸吞拿魚肉塊外皮炸粉唔厚,魚肉都幾厚身仲要無骨😇
上菜嘅女侍應極有禮貌☺️介紹清晰,服務周到🥰

🍱大將 二人前(8小碟)
店員介紹由大拖先食起😳,真係全新體驗😆
大拖和中拖都入口即溶,油花豐腴甘香;

🐟七武士鮪魚刺身
分別有 大拖、中拖、赤身、大目、黃鰭、長鰭、鰭魚 七款刺身
同大將二人前差不多嘅款式,不過大塊同厚切啲😍

🦀松葉蟹肉春卷沙律

🍣本鮪三貫壽司
分別係大拖、中拖 和 赤身 三款~
刺身厚切又大塊,壽司飯唔多,幾鍾意呢個比例

🍣中落鐵火
用吞拿魚骨旁碎肉去做小卷嘅材料
吞拿魚肉味道較濃沃

🔥原祖唐揚吞拿魚1份
即叫即炸吞拿魚肉塊
外皮炸粉唔厚,魚肉都幾厚身仲要無骨😇
2022-06-08