餐厅: 班蘭葉印尼餐廳
资讯:

🥩燒牛仔骨花膠粉皮 💵88🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀首先湯底無我想像中杰,但個味有重重既花膠味,有2塊大花膠同埋好多粉皮,粉皮整到勁似腸粉既樣😆而牛仔骨煮得勁腍同埋好入味,個汁鹹鹹帶少少🤏🏻辣味~🍗燒雞班蘭尖塔飯 💵98🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀好可愛既尖塔飯,第一次食班蘭飯,有眼前一亮既感覺!個飯有班蘭味同時有油香味,食落口感軟熟🤩平時我唔會食咁多飯,今次竟然食唔停🤣而燒雞超大隻,配埋個汁,好野味,個汁就甜甜地、酸酸辣辣、帶有啲苦澀味,但係燒雞既肉質就有啲鞋🤫🍢牛丸沙嗲三串 💵48🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 夢寐以求嘅Bakso ,即係牛丸串🍢,話說我一個好鍾意既YouTuber 係印尼人,佢介紹Bakso好好食😋果然無令我失望,本身已經用醬汁去燒過再比客人沾沙嗲醬食,沙嗲汁有另一種風味,唔似平時香港人食既味,入面有檸檬葉味,亦有啲似香茅味,我同朋友偏向唔沾沙嗲醬食🤣🤣🍢雞肉沙嗲三串 💵48🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 雞肉肉質勁嫩滑🤤本身已經用醬汁去燒過,個醬汁帶有甜味,唔使配沙嗲醬醬食都好食👍🏻🍹椰汁冰 💵38🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀👏🏻超級大杯同埋勁重椰子味,因為係沙冰關係,好快就溶,令到個味道變淡左~🥑牛油果

🥩燒牛仔骨花膠粉皮 💵88

🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

🍹椰汁冰 💵38

🥑牛油果沙冰 💵48
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
👏🏻超級大杯,啜頭一啖勁重朱古力味🍫,再啜啜下就勁有牛油果味🥑鍾意食牛油果既食貨,一定會鍾意飲依杯野❤️

☀️整體而言,店員服務💯,雖然我book左枱但朋友未到,仲要撞正晚飯時段,但佢地都比我入座等🥺印尼菜款式勁多,有選擇困難既食貨一定有排揀😏另外價錢又唔貴味道又好食😋