2016-04-26 17722 浏览
朋友以前有同我推荐过番本放题,趁住今次同学三人小聚啱好可以一试。第一眼入到去多人到不得了,当时系度念紧应该D野都应该唔错,好野系需要等待。结果等左差不多15分钟就入得去,都好快。入到去地方大,目测有2千呎,周围都几雅致。 入座之后服务员话我地听,够3个人就会送一个蒸气锅,依家流行呢种食法。蒸气锅下边白粥粥底,原本有D蔬菜,然后隔住一个蒸架,上面可以蒸海鲜,或者摆D蔬菜上去,蒸完会有汁流入粥底,非常新鲜野味,而且一向蒸法系健康D,好啱我😍芝士蟹籽烧帆立贝👌🏽,芝士浓郁,咬落去有芝心流出,nice!刺身都要俾个👍🏾,呢度既三文鱼好肥美,而且肉既色泽系光亮,咬落去系冇雪味。甜虾,同埋带子都系必食,因为大只兼鲜甜。其他螺肉,八爪鱼都切得好厚身。唔知系米个厨师特别大方,哈哈!D烧物串烧都几有水准,牛舌同猪肉串都烧得好干身,但系唔系硬个只,食落去好香口,而且又唔会太重味精粉,即「之盐粉」个D烧烤粉,食完系唔系成口油,又唔洗狂灌水。另外,仲有食紫薯既fans,呢度系有MINI紫薯,食几多粒都唔怕,因为香甜得黎又有益,可以试下。不过呢度甜品就款式较少,但芒果布丁系值得推介,芒果唔酸,甜度适中,都几岩食
朋友以前有同我推荐过番本放题
趁住今次同学三人小聚啱好可以一试。

烧带子
螺肉刺身
烧牛舌
不过呢度甜品就款式较少,但芒果布丁系值得推介,芒果唔酸,甜度适中,都几岩食。

最后,要赞下服务员既态度好好,虽然甘多人但都冇留单,而且经常帮手执碟,希望继续KEEP到啦!果然名不虚传,唔怪之咁多人推荐,下次要带屋企人食多转先得😂

食左好多嘢,不能尽录!
螺肉
鸡翼
2016-04-19
等候时间
15 分钟 (堂食)
烧带子
烧牛舌