2015-08-04 1131 浏览
小妹初寫食評,望多多包涵!由於小妹今次第一次食沾麵,所以唔太識分是否正宗!不過場內有場poster教你應該點食 有哂步驟 感覺好專業!平日晚飯時段去,諗住要等起碼30分鐘(睇其他食家食評分享而估計)點知7點幾去到只係等3-4張枱,十分鐘不用就可以入座。由於之前不少食家都話這裡座位不太好,因為用汽水座製成而坐得不太舒服,但我覺得又唔算坐到太辛苦,唔知係咪因為加左軟墊?(可能收到太多客人反映)上菜啦!基本上事先落定單,所以等3分鐘就有得食~我叫左赤伝沾麵,蕃茄十分鮮甜!配有荀做湯底,酸味好出,不算太鹹!個麵質十分彈牙,分量十足,我試過無沾湯就咁試一啖麵都覺得幾好食哈哈! 流心蛋全隻上,由於我本身不太好食蛋黃。所以覺得麻麻地。男友叫果碗黑伝隻蛋更加係唔流心的>< 唔知係咪煮得太耐。 同埋男友覺得黑伝頭幾啖都覺得幾香幾好味,但食多幾啖已經覺得好鹹,要不停飲水~可能我地都係無咁重口味既人xd   而叉燒偏「林」,配埋沾麵彈牙口感是不錯的!Ps 見到對面位先生後加了fireball~ 原來係辣醬球,係見到好多辣椒果隻~不停聽到佢話 :好辣呀好辣呀!我諗可能真係要好食到辣既朋友先可以

Ps 見到對面位先生後加了fireball~ 原來係辣醬球,係見到好多辣椒果隻~不停聽到佢話 :好辣呀好辣呀!我諗可能真係要好食到辣既朋友先可以挑戰到個fireball 啦><

2015-08-03