餐厅: 班蘭葉印尼餐廳
资讯:

2021-07-10 52 浏览
約朋友食生日飯,佢話想試d特別d既😏於是就揀左我地2個都未試過既印尼野餐廳細細,外面仲有賣特色的印尼小食好彩我去準時收工未夠7點就到左一入到去見到有幾枱都應該係印尼人😮店員應該都係☺️餐廳設計都幾地道feel,仲播住d我聽唔明嘅音樂,應該都真係幾正宗餐牌選擇超多,我地眼闊肚窄🙈都揀左好耐先揀到🤣點完餐之後發現原來都幾多香港人來食燒雞班蘭尖塔飯($98)綠色的飯真係好特別,班蘭飯食得出有椰香味,有d似三角形嗰種椰汁糖🤩好味燒雞外皮好脆,似蜜味燒雞咁甜甜地,可以點埋個辣椒甜豉油👍🏻印尼炒貴刁($78)好夠獲氣👍🏻炒貴刁用左甜豉油炒,好香✨配料有燒雞肉/豬肉碎/蛋/芽菜/炸蒜,好惹味咸魚炒怡保芽菜($68)同樣好夠獲氣,有咸香但唔會好咸,微辣👍🏻仲加左d好juicy 既豆泡新鮮椰青($38)夠椰香味,朋友話好飲箭葉果混吉蜜($28)一來到已經聞到好香既香茅味🤩用左檸檬同青檸仔👍🏻正💫 原本抱住來挑戰既心態,點知有驚喜,幾特別,仲幾好食💫 冇加一

餐廳細細,外面仲有賣特色的印尼小食
好彩我去準時收工未夠7點就到左

燒雞班蘭尖塔飯($98)
燒雞外皮好脆,似蜜味燒雞咁甜甜地,可以點埋個辣椒甜豉油👍🏻

印尼炒貴刁($78)

咸魚炒怡保芽菜($68)

新鮮椰青($38)
夠椰香味,朋友話好飲

箭葉果混吉蜜($28)
一來到已經聞到好香既香茅味🤩用左檸檬同青檸仔👍🏻正

💫 原本抱住來挑戰既心態,點知有驚喜,幾特別,仲幾好食
💫 冇加一
2021-07-09