2017-08-02 88 浏览
自己住九龍 平時好小會入到嚟沙田搵嘢食,但係就畀呢間喺openrice 排名頭5位嘅餐廳 吸引咗入嚟沙田圍呢個地方,餐廳位於屋宇樓下,附近沒有太多嘅餐廳,環境好舒服而且好有氣氛。 打開餐牌就畀個燒乳豬吸引咗,但係落單嘅時候發現冇曬 睇嚟應該幾受歡迎,最後我哋就嗌左一個簿餅 豬鞍同埋黑松露意粉 。帕爾馬火腿火箭菜薄餅pizza嘅皮十分薄好似一塊餅乾咁,珀爾瑪火腿帶點 鹹味,而火箭菜就剛剛好做咗一個平衡嘅作用,令到乾腿唔會太鹹 帶點清新,火箭菜的確係pizza嘅一個加分配搭。芝士就令個口感更加柔軟 成個配搭都好夾,每人食半個都唔會覺得膩或者飽。烤西班牙黑毛豬鞍配燒什菜及辣西哥汁豬鞍十分厚 切開一切有一隻手指公咁厚,但係食落又唔會好似豬肉咁好煙靭,七成熟嘅熟度啱啱好,亦唔會覺得有血水。分量十足,配埋一啲以蕃茄同其他材料煮成嘅墨西哥醬汁係豬鞍的面,令味道唔會好單調 有點刺激 不會很辣, 而且配菜 煎完 一啲都唔乾仲保留住本身嘅水分。黑松露燒帶子意粉兩個女仔 食完個pizza同埋豬扒其實都已經有啲飽,但係最後想嘅黑松露燒帶子意粉。 黑松露十分香 即刻想食埋佢 帶子都新鮮 有帶子的鮮味,整體好c

帕爾馬火腿火箭菜薄餅

烤西班牙黑毛豬鞍配燒什菜及辣西哥汁

黑松露燒帶子意粉
帶子都新鮮 有帶子的鮮味,整體好creamy傳來陣陣嘅黑松露香氣 配上一啲什菇 露筍做配菜 為意粉帶點平衡。
2017-07-21