2021-08-11
我地今日去左深水埗一間隱世既文青cafe食,首先由入口起就見到店主好有心思,擺左唔少裝飾品,仲有等候區,比客人係出面等侯,我地今日落雨黎,晚餐時間等左五分鐘就有位。入面空間的骰,每張檯都擺左唔同既公仔,座位都好日式feel。佢呢度叫飯有預設既款式(啱d懶得諗既朋友),或者可以自由組合,咁我跟住佢果個款式去自組啦~飯都有2款,可以叫壽司飯或者糙米飯,咁我就各要一半!我主食叫左三文魚(生既但我以為係熟,啱鍾意魚生飯既朋友), 仲叫左蛋絲,青瓜,豆腐仲有toppings加左紫菜同埋木魚絲。碗飯都幾大,其實咁多餸加埋就一定好食😁!好足料呀!我朋友就叫左八爪魚,芥末乳酪汁另加蟹肉,佢話啖啖都充滿層次,好豐富。野飲朋友叫左杯fruit punch, 佢有果乾架,我偷飲左啖都覺得好fresh!最後加左個桂花烏龍。茶都幾好飲。