餐厅: 大家樂
资讯:

2023-09-09 51 浏览
首先作为一个忠实嘅food commenter, 我系会用中肯嘅角度去讲所有嘅餐厅。好多人都会觉得大家乐呢啲连锁式快餐店只系得speed,已没有好食嘅嘢, 呢个绝对系偏见。我个人认为佢哋嘅嘢食系性价比可以的,所以我好少cOmment快餐店,但系今次都想俾返啲意见。首先切鸡嘅鸡系熟嘅,绝对冇唔熟有血丝嘅感觉。另外可能因为佢俾咗鸡翼嘅部份俾我,我觉得几好食几嫩,同鞋口扯不上关系。份量嚟讲我个人觉得系可以嘅,但系可能食得比较多嘢嘅男士们就会觉得唔足够。冻柠水嘅柠檬亦都冇一阵苦涩味,讲真30几蚊你有一碗切鸡米同埋冻饮,我觉得合理。

切鸡米粉
冻柠水