2021-11-14
呢日去咗葵芳新都會廣場嘅The Salted Pig 🐖 呢間餐廳嘅位置都幾特別,分咗半室外同室內,我哋坐半室外感覺明亮啲,基本上兩個人都係會俾4人位,所以坐得都好舒服😊 餐廳食物嘅選擇都幾多,搞到我哋心大心細唔知食乜好🤣🌟太平洋蟹餅 $138 我哋真係好中意食蟹餅,次次去親啲有蟹餅嘅餐廳都會叫😆 呢度嘅蟹餅係勁厚,一份有兩塊,其實都幾抵食😋 佢係炸到吉列蟹餅咁嘅質地,所以咬落表皮好香脆,蟹肉都夠多,啖啖肉好正😋 🌟西班牙辣肉腸炒八爪魚、芫荽、薯仔 $145呢個有驚喜😃🌟 八爪魚🐙份量勁多,口感好好,唔會太硬咬到牙甩😆 又唔會超冧,帶有咬口👍 辣肉腸切到細細粒一齊炒,唔會heavy👏 個汁味道好西班牙feel🤣🤣 🌟牛油果香芒大蝦沙律,車厘茄、甜辣沙律汁 $158 牛油果香芒大蝦呢個組合係非常夾嘅😌 大蝦新鮮彈牙,表面沾咗辣粉,幾惹味😋 菜都非常新鮮,但係我哋食呢份個沙律汁係偏少,如果有多啲汁會更正😆🌟烤斧頭豬扒、煙肉椰菜仔、薯條 $252斧頭豬扒超級厚切,肉質鮮嫩juicy, 一啲都唔乾,邊位仲煎到好香😋😋 仲有佢嘅椰菜仔好好食,薯條亦都勁多又香脆,好味😋
餐廳食物嘅選擇都幾多,搞到我哋心大心細唔知食乜好🤣
🌟太平洋蟹餅 $138
🌟西班牙辣肉腸炒八爪魚、芫荽、薯仔 $145