2023-12-12 367 浏览
前排天气又热返🥵特别想食啲凉浸浸嘅甜品🤪今次食嘅小食店,相信大家一啲都唔陌生😆无论佢哋嘅小食定系甜品都好出色✨🤍💚狂人粢饭近年嚟喺香港街头揾至粢饭嘅影子真系越来越少!🥹特别系好味嘅粢饭☹️个人认为粢饭嚟讲,最重要嘅系有好多配料😚同炸得香脆嘅油炸鬼😆我已经无数次食过呢款粢饭,绝对有信心!😍一口咬落去,就可以睇到好多配料✨包括超多榨菜、肉松同大块香脆嘅油炸鬼💨而且油炸鬼尤其脆身,听到有声㗎添🤪粢饭系现点现做,热辣辣嘅!🔥💚鲜芋泥豆乳芋泥好滑好香😍,仲有豆乳嘅香甜味道😚真系够满足!个芋泥质感好细滑🥰食落口就好快融化😆。豆乳嘅味道都好浓郁,唔会太甜🤍加埋芋泥一齐饮,就系一个完美嘅组合🤩💚椒盐炸豆腐豆腐炸得金黄酥脆😚入口即化㗎!😙椒盐味道香辣,好开胃🥰食落啱啱好,够味又唔太油腻🫶🏻一试就爱上,绝对值得推荐!🤘🏻💚炸鸡软骨个软骨炸得酥脆,炸粉唔太厚✨啖啖都系多汁嘅鸡肉,味道鲜美😍够香够咸😙食完一粒又一粒!小食嘅绝配🤩💚夏日之选天气热辣辣🔥叫番个甜品解下暑先🤩呢个甜品乜都有啲😍芒果🥭西瓜🍉芋圆同西米😙乜都有啲🤘🏻口感劲丰富,又唔太甜㖞😍好食:❤️❤️❤️❤️🖤抵食:❤️❤️❤️❤️❤️📍SOYmart by 豆乳狂人

💚狂人粢饭

💚鲜芋泥豆乳

💚椒盐炸豆腐

💚炸鸡软骨

💚夏日之选

好食:❤️❤️❤️❤️🖤
抵食:❤️❤️❤️❤️❤️

📍SOYmart by 豆乳狂人 (沙田)
沙田大涌桥路20-30号河畔花园地下28号舖